caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Polemica



 

Uniunea Europeană – democraţia furată

de (23-5-2014)
11 ecouri

 
(Clipul, cu subtitluri în limbile engleză, cehă şi slovacă, iar mai târziu şi română, poate fi vizionat aici)

În Europa, în această lună, ne prefacem că practicăm democraţia prin organizarea de alegeri în Parlamentul European, un organism al cărui rol este numai de a aproba, şi care este tot atât de absurd şi inutil ca adunările-marionetă de pe vremea Sovietelor. Cea mai importantă hotărâre de sine stătătoare pe care o va lua vreodată este când să facă pauza de prânz.

A fi membru în Parlamentul European este cum ar fi să conduci o maşină stând în scaunul pasagerului şi cu un volan de jucărie. Parlamentarii nu au voie să iniţieze legi. Toate sunt decise de un comitet de comisari [Comisia Europeană] pe care nu i-a ales nimeni.

Tot ce poate face Parlamentul este să spună „da” sau „nu”. Dacă la vot iese „nu”, Comisia continuă să re-supună legislaţia până iese „da”. Este modul în care este obligată să procedeze Uniunea Europeană deoarece nu are de fapt consimţământul oamenilor pe care pretinde să-i guverneze. Iar aceasta înseamnă că legile noastre din Marea Britanie sunt făcute de oameni care nu au fost aleşi şi care nu pot fi înlăturaţi prin vot popular. O dictatură, practic.

Putem s-o decorăm cu termeni „progresişti” sofisticaţi, ca „integrare” şi „armonizare”, dar dacă comisarii nealeşi din Bruxelles decid că ceva va deveni lege pentru Marea Britanie, aşa va fi. Iar Parlamentul nostru n-are încotro, deoarece a renunţat la atribuţiile sale, şi la ale noastre, şi ne-a lăsat pe mâna unui regim nelegitim care nu are mandat democratic din partea nimănui şi nici n-a căutat vreodată să-l obţină.

De ce atunci ne-am obosi să votăm în aceste alegeri, dacă acest Parlament este atât de slab şi de inutil? Deoarece singurii membri care ar avea vreo legitimare morală sunt cei care ar vota, dacă ar avea posibilitatea, pentru abolirea lui, şi că pe cât mai mulţi din aceştia vom alege, cu atât votul nostru va fi mai util. Partidele independentiste cresc în sondaje în toate ţările Europei, şi nu este de mirare. Votând cu oricare din ele va fi un mesaj către cei care ne-au furat democraţia noastră şi care spune că o vrem neapărat înapoi.

Eu însumi voi vota cu UK Independence Party (UKIP). Poţi să nu fii de acord cu toate poziţiile lor (eu categoric nu sunt), dar dacă crezi, ca mine, că nimic nu este mai important din punct de vedere politic decât un guvern care dirijează prin consimţământul cetăţenilor, atunci constaţi că nu ai, literalmente, cu cine altcineva să votezi. Politicienii din establishment-ul nostru şi funcţionarii publici superiori ne-au vândut unui super-stat antidemocratic, unui nou URSS în devenire, deoarece le face bine pentru carierele lor să aparţină unui club politic select, alături de alte cariere importante şi bine plătite şi pensiile lor grase plătite de contribuabili. Şi ne costă peste 60 de milioane de Euro pe zi să le facem pe plac, să le aranjăm carierele şi pensiile.

Marile firme adoră imigrarea în masă deoarece aceasta diminuează salariile pentru cei mai săraci, fără să scadă dividendele directorilor. Ei o numesc „o concurenţă sănătoasă”, dar este tot atât de sănătoasă şi morală ca o luptă de cocoşi. Între timp firmele mici se sufocă sub o avalanşă de reglementări UE meschine şi inutile, menite să impună uniformitate şi să paralizeze competiţia şi iniţiativa. Iar dacă conduci o mică firmă, ştii că toate astea sunt adevărate.

Ne tot vorbesc de piaţa liberă, dar în Uniunea Europeană nu există pentru noi piaţă liberă. Nu suntem liberi să facem comerţ cu cei din afara ei. Din punct de vedere al comerţului, suntem prizonierii UE, care are de fapt nevoie de noi într-o măsura mult mai mare decât noi de ea. Marea Britanie nu are de ce să se teamă. Avem a şasea cea mai mare economie din lume şi o lungă istorie în comerţul mondial. Suntem capabili să răzbatem oriunde.

Sectorul nostru financiar generează bogăţii enorme, şi de aceea UE vrea să pună mâna pe el, reglementându-l şi impozându-l până se predă. Judecătorii europeni ne interzic sub cel mai mărunt pretext să expulzăm teroriştii şi criminalii străini, în timp ce oricare dintre noi poate să fie extrădat fără probe şi închis într-o închisoare străină fără a ni se prezenta vreo acuzaţie, şi asta datorită Mandatului European de Arest.

Suntem prizonierii unei uniuni politice care este intrinsec atât de coruptă, încât finanţele ei nu au fost controlate de aproape două decenii, şi a cărei politică nediferenţiată, dezastruoasă şi fanatică, a dus la colapsuri economice, la şomaj masiv printre tineri, la o monedă artificială ţinută cu scotch, o formă de dezbinare nord-sud tot atât de brutală şi ne-necesară ca Zidul Berlinului şi, pentru orice am vota, nu putem reuşi deoarece voturile noastre nu valorează nimic.

Dacă pledezi pentru Uniunea Europeană, trebuie să pledezi contra democraţiei, altfel nu faci decât să minţi. Lucrurile au fost concepute de la început să izoleze oamenii de procesul decizional, deoarece oamenii nu votează neapărat în felul în care li se spune, iar acest fapt poate fi o mare pacoste pentru cineva care încearcă să impună o schemă totalitară. Dacă rămânem în interior, atunci nu numai că abandonăm libertăţile noastre democratice, dar o facem şi pentru toate generaţiile viitoare, iar acest lucru nu avem dreptul să-l facem.

Democraţia nu este perfectă, după cum ştim, dar este o supapă de siguranţă indispensabilă. Dacă lăsăm clasa politică s-o închidă, aşa cum vor să facă în propriul lor avantaj, atunci, fără să fie nevoie să ştim multe despre natura umană, ştim că explozia este doar o chestiune de timp. Departe de a preveni războiul, cum se pretinde în mod greşit, Uniunea Europeană este probabil să fie cauza însăşi a următorului conflict violent, deoarece aceasta nu are consimţământul oamenilor pe care îi guvernează şi nu are curajul să încerce să-l obţină. Aceste fapte ne spun că acest proiect are ceva cu adevărat şi profund putred în el. Şi nu este alarmant că nimeni nu vrea să-ţi poţi spune opinia?

Uită-te la minciunile şi eschivele de care toate cele trei partide tradiţionale ale Marii Britanii s-au făcut vinovate, an după an, pentru a ne nega dreptul de a ne exprima opinia. Promisiuni încălcate după promisiuni încălcate. Ne-au strâns în ţarc ca pe nişte oi şi s-au înţeles între ei pentru a neutraliza libertăţile democratice pe care le avem şi pentru a le face inutilizabile. Crima lor este mai mare decât cea a bancherilor cu care s-au înţeles pentru a ne deposeda de avuţia noastră. Au arătat că au numai dispreţ condescendent pentru noi, poporul, iar aceste alegeri sunt o ocazie pentru noi pentru a le spune ce credem despre ei.

Este ocazia pe care o avem ca să spunem acestor criminali politici şi prietenilor lor din mass-media că pot să ne denatureze spusele şi să ne eticheteze cu oricare nume urâte şi de ocară vor, dar noi suntem sătui de minciunile şi de eschivele lor şmechereşti. Vrem înapoi democraţia noastră suverană şi nu vom accepta un răspuns negativ.

Redacţia nu subscrie la toate opiniile autorului

Referinţe:

Comisia EU: Corupţia din EU este uluitoare (v. aici)

Marea Britanie este bine plasată pentru a avea un viitor prosper şi luminos în afara UE (v. aici)

Alegerile nu vor schimba echilibrul de puteri din UE (v. aici)

Instituţiile de control financiar refuză deja a 19-a oară să valideze conturile UE (v. aici)

Nigel Farage: Acest atac asupra industriei financiare britanice arată că nu se poate discuta cu UE (v. aici)

Václav Klaus avertizează că distrugerea democraţiei europene ar putea fi în faza sa finală (v. aici)

Britanicii sunt prea ignoranţi pentru a-şi putea alege singuri destinul lor european, spune un birocrat EU (v. aici)

Propunere UE de monitorizare a cetăţenilor „intoleranţi” (v. aici)

UE dezvălue represiunea contra libertăţii cuvântului (v. aici)

Majoritatea europenilor regretă aderarea la UE (studiu) (v. aici)

În Spania, şomajul printre tineri tinge 57.7% (v. aici)

„Legiferăm pe măsura necesităţilor”, recunoaşte un nou judecător britanic de la CEDO (v. aici)

Euro-fanaticul necinstit : “Citeşte şi scrisul mărunt” (v. aici)

Ecouri

  • Alexandru Leibovici: (23-5-2014 la 20:26)

    În alegerile europarlamentare din Marea Britanie, care au avut loc joi şi s-au încheiat, sondajele la ieşirea de la urne indică următoarele rezultate:

    UKIP – 27%
    Partidul Laburist – 26%
    Partidul Conservator – 22% (la putere)

    Rezultatele oficiale vor fi publicate abia diminică seara, după ce se va încheia votul în toate ţările UE.

    UKIP este partidul (eurosceptic) pentru care recomandă să se voteze autorul acestui articol, Pat Condell.

  • CHARLIE: (23-5-2014 la 21:22)

    Acum o saptamana am vazut la TV intre altele cu ce se ocupa UE.

    Se descria specificatia castravetilor probabil in diverse categorii. Un UE-ist masura castrzvetele cu o rigla in mm. Daca castravetele nu este drept adica a crescut nitel incovoiat. Toate aceste activiti sunt apoi tiparite on caietul de sarcini pentru castraveti. Daca credeti ca glumesc, nu ma tin de bancuri in cazul asta.

    Nici nu ma mira ca UE incet incet ajunge la castraveti. Tot ce am scris este autentic. Pentru cei care se indoiesc ii sfatuiesc sa scrie la Bruxelles.

  • Christina Vlad: (23-5-2014 la 22:03)

    Alegeri, alegeri dar…. i-a uitati-va cine voteaza în România!

    http://youtu.be/tALIyHMWiB8

    http://youtu.be/SeqKZohl5VA

  • musat: (24-5-2014 la 18:18)

    Fara sa inteleg toate elementele politicilor europene si toate modalitatile de aplica si conditiile diferite din toate tarile memebre cit si previziunile statistice, as dori sa transmit intrebarea unui om in virsta care se intreba : „de ce atita birocratie” ?

    Argumentul lui ar fi ca banii pleaca de la diferitie parti din populatie prin canalele de colectare la nivel local spre bugetul de stat si de acolo se trimit la centru’ pentru ca sa se constituie fonduri de diferite feluri si pina aici inseamna o birocratie mare apoi daca un contribuabil vrea fonduri pentru o afacere trebuie sa mearga si sa plateasca pentru ca sa se intocmeasca un dosar pe care il depune, este examinat si din banii veniti de la UE va primi bani din fondul de finantare si toate acestea inseamna alti bani incasati de birocratie.

    Nu ar fi fost mai simplu ca omul sa fi fost impozitat mai usor cu sume mai mici sa poate economisi bani pe care sa-i investeasca dupa cum considera ca ar fi mai bine?

  • Alexandru Leibovici: (24-5-2014 la 20:00)

    ‘Sociologul Mircea Kivu (ACUM i-a publicat numeroase eseuri) spune ca va merge la vot, duminica, la alegerile europarlamentare, dar isi va anula votul in semn de protest fata de „oligarhia partidelor” care „restrang drepturile fundamentale ale cetatenilor”‘.

    „… m-am saturat de ‘oligarhia’ partidelor care, succedandu-se la guvernare sub diferite nume si in diferite combinatii, au votat legi care restrang drepturi fundamentale cum ar fi cel de asociere sau de a fi ales (cu sanse egale intre toti candidatii). Asa ca voi pune pe buletinul de vot multe, foarte multe stampile…”

    (dintr-un interviu dat publicaţiei ziare.com, http://www.ziare.com/alegeri/alegeri-europarlamentare-2014/de-ce-sa-mergem-la-vot-mircea-kivu-pentru-a-arata-ca-ne-pasa-1300535)

  • Alexandru Leibovici: (26-5-2014 la 07:30)

    Rezultatele definitive ale alegerilor europarlamentare din Marea Britanie:

    UKIP – 27% (eurosceptic)
    Partidul Laburist – 25%
    Partidul Conservator – 24% (la putere)

  • Christina Vlad: (26-5-2014 la 10:28)

    Unul dintre motivele pentru care eu am plecat din România :

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Vot+undeva+la+Palilula+Acuma+sa+vedem+care+se+alege+O+ramane+Fon

  • Christina Vlad: (26-5-2014 la 20:43)

    În multe tari din Europa de Est prezența la urne a fost catastrofala.

    http://www.welt.de/politik/ausland/article128423595/Warum-Europa-im-Osten-kaum-jemanden-interessiert.html

  • Sorin Paliga: (27-5-2014 la 19:27)

    Autorul începe pe linia curentă a multor inconștienți: „În Europa, în această lună, ne prefacem că practicăm democraţia prin organizarea de alegeri în Parlamentul European, un organism al cărui rol este numai de a aproba, şi care este tot atât de absurd şi inutil ca adunările-marionetă de pe vremea Sovietelor. Cea mai importantă hotărâre de sine stătătoare pe care o va lua vreodată este când să facă pauza de prânz.”

    Alternativa (sugerată implict de autor), pe cîte pricep eu cu mintea mea limitată, este să readucem Europa în starea de după 1918 cînd, după prăbușirea imperiilor central-europene, au rămas multe state mici, neajutorate și gata de revanșă. Știm ce a urmat.

    Dl Kivu poate protesta cît dorește, numai că asta nu este o soluție, e pierdere de timp.

    Da, în multe țări din Europa de Est, prezența la urne a fost mică (record, parcă, în Slovacia, 13 %), deoarece cetățenii acestor țări simt că nu au niciun cuvînt de spus, e firesc.

    Ascensiunea extremei drepte și a naționaliștilor: evident, cînd se amplifică euroscepticismul și ghftuirea de prea bine, oamenii simt nevoia aventurii (a se vedea perioada interbelică, se poate ajunge ușor acolo, fosta Iugoslavie a arătat că se poate).

    Concluzia mea: se putea și (mult) mai rău. Politicienii europeni trebuie să-și ia în serios menirea și să construiască, nu să demoleze. Un război în Europa nu este de anticipat în viitorul imediat, dar poate izbucni dacă acefalii politic vor continua să domine scena europeană.

  • Marco: (2-6-2014 la 21:22)

    Daca primaria si primarul sunt un dezastru asta nu inseamna ca trebuie sa desfiintam primaria ca institutie.

    Toate tarile au trimis o gramada de persoane inutile ca europarlamentari si apoi se mira ca parlamentul este incompetent, acum pe langa incompetenta au venit si fanaticii anti-europeni, adica persoane care numai la treaba nu le este gandul. Ganditi-va ca Becali, Vadim , Norica Severin si altii ca ei.

    Multe partide nationale din Europa si-au trimis dinozaurii sa se bucure de scaunul de europarlamentar ca de o pensionare anticipata.

    O Europa a natiunilor este una slaba, nationalistii din gura pot promite orice, pt. ca este gratis. Nationalistii salta in slavi calitatile imaginare uneori al unui mic grup, facandu-l sa creada ca este buricul pamantului.

    Daca UE a luat decizii gresita, asta nu inseamna ca cele nationale automat le iau numai bune, in cele doua razboaie mondiale si in alte cateva sute locale am fost cu guvernele nationale, tocami pt. ca au luat „decizii bune”.

  • Marco: (2-6-2014 la 21:27)

    „În Europa, în această lună, ne prefacem că practicăm democraţia prin organizarea de alegeri în Parlamentul European”

    … de parca la nivel national nu-i tot la fel.

    Da cand au intrebat parlamentele nationale poporul ce salarii sa aibe alesii ? Sau cand au abolit pedeapsa cu moartea au intrebat norodul ? Nu, au zis lasa ca el nu intelege principiile democratiei, stim noi cei mai bie pt. el.

    Nu cred ca UE a impus Norvegiei ca un cetatean care face 10 mii de asasinate sa primeasca maxim 20 de ani si nici poporul nu cred ca a fost intrebat direct, l-au tras pe sfoara expertii locali.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Referendum în Elveţia (IV)

Un nou referendum a avut loc duminică 18 mai 2014. Subiectele au fost: musuri pentru mărirea numărului de medici de...

Închide
3.12.41.106