caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Romania



 

Era într-o miercure? Nu… vinere? Nu! Era weekend!

de (17-2-2014)
7 ecouri

 
Of! Şi iar of!

Ştiţi care e coşmarul jurnalistului? Nu, nu un Băsescu care-i smulge instrumentul profesional din dotare, nici un Iliescu care-l trimite în lumea animală.

Sfîrşiturile de săptămînă, cele două zile lungi de sîmbătă şi duminică, păi cum altceva?!

În timp ce omul obişnuit, fără responsabilităţi civice excepţionale îşi planifica în linişte weekendul pentru schimbatul ţiglei pe acoperiş, combătutul libărcilor din magazie, Ziua Îndrăgostitului cu soţia sau soţul oficial, sex legal sau adulter – mă rog – jurnalistul se luptă cu coşmarul a doua ediţii pe un Mapamond pe care nu se întîmplă nimic. Pînă şi înfiorătorii rebeli iau un time out şi se reped pe uşa din dos să-şi viziteze maica bătrînă sau ibovnica.

Ce-i rămîne bietului jurnalist? O banală istorie inventată, umflată, o problemă care nu există, o tropăială interiorul unui cămin privat.

– Dar ce ziceţi de hărtuirea unui adolescent rebel?

– Super!

Mama lor de adolescenţi fîşneţe cu mobilul pus pe Facebook în miezul nopţii, selfisuri în sculare şi-n culcare, poziţii, mă rog… ca burta pe carte nu se mai poartă de mult!

Pe ei deci! Iulia, sau Maricica, sau Edi, s-au şucărit vineri seara cu mă-sa şi tule-o. Ascultaţi relatarea:

Wednesday morning at five o’clock as the day begins, Silently closing her bedroom door… Iulia, Maricica, Edi… Quietly turning the backdoor key… Stepping outside she is free. She’s leaving home after living alone for so many years.

Dis de dimineaţa, Mama Elena… She breaks down and cries to her husband: Daddy our baby’s (Iulia, Maricica, Edi…) gone! Why would she treat us so thoughtlessly? How could she do this to me!?

În acelaşi timp, pe trenul de Suceava – Bucureşti

Father McKenzie (sau purtătorul de cuvînt al Patriarhiei Romane, SS indescifrabil) writing the words of a sermon that no one will hear No one comes near. Look at him working.

Acesta adaugă de asemenea că (citat): How could she do this to me!?

Sursele din CFR mai susţin că iniţial, fata era îmbrăcată în straie normale (unii zic băieţesti), după care s-a schimbat în haine civile – pantaloni şi o jachetă neagră şi s-a urcat în tren.

Potrivit reprezentantului patriarhie, poliţiştii din Suceava ar fi verificat toate mănăstirile şi chiar bisericile.

Regrete. Regrete?!

Tînăra şi-ar fi sunat mama în cursul zilei de sîmbătă, plîngînd, şi a rugat-o s-o ierte. Sau mama a rugat-o pe tînără s-o ierte. Pentru ca Daddy, nea SS Indescifrabil si barbat simplu, a încercat sa le cotonogească pe amîndouă. Dar ia-o pe mama de unde nu-i! Cît despre tînără… era în trenul care se pusese în miscare rectilinie si neuniformă. Nimic de cotonogit pe parte femeiască deci.

Într-o conferinţă de presă ţinută alături de mai mulţi reprezentanţi ai Politiei, că în urma acţiunilor desfăşurate în cadrul Centrului de Comandă (CC) organizat de Vicepremierul Indescifrabil şi cu ajutorul sprijinului oferit de SRI, fata a fost localizata la Latitudine 45 degrees West Longitudine zero plus zero (Greenwich) îngheţată tun.

Mama – în gura lumii zisă şi Mă-sa, o cunoscută interpretă de muzica populară şi lăutărească, era îmbrăcată în straie monahale.

Ipoteza şocantă în cazul elevei dispărute/reapărute

„Se depun eforturi ca totul sa fie musulmanizat”. Musulmanizaaat!? Adica cum!? Într-o ţară eminamente creştin-ortodoxă!?

Ce spun: 1) Şcoala 2) Profesorul de religie 3) Psihologul de serviciu de la Antena 303?

Păi… citat: ,,How could she do this to me!?”

Şi totuşi, nu pot să nu pun cîteva întrebări

Unde a fost fata atîtea zile? Miercuri noapte în tren, să zicem. Dar totuşi, unde a dormit joi? Vineri noapte? Unde? Pe stradă? Nu cred, e frig la Moscova (a spus cineva Moscova!???)! Oricum ar fi, undeva, la mijloc, e o minciună”, a scris SS Indescifrabil pe blogul său intim.

Sist, men inte minst, ceeace a scăpat 1) părinţilor 2) presei 3) politiei 4) psihologului de serviciu 5) antenelor 6) Opiniei Publice este ceeace noi care scriem la ACUM ştim de mult:

Călugărul din vechiul schit – ştiţi, acela care luna trecută şi-a vîndut un Ferrari – o zi la el m-a găzduit, şi de-ale lumii mi-a vorbit, şi de amor, şi de iubit.

Vă relatează din Stockholm, acelaşi obosit,

GP Indescifrabilu’

P.S. Citiţi unica publicaţie virtuală, internaţională, cu adevărat românească ACUM. Dacă voi nu ştiţi de ce… noi ştim!

Ecouri

  • Christina Vlad: (18-2-2014 la 17:22)

    Un adevarat cosmar pentru parinti.

    Mass-media româneasca nu a menajat-o câtusi de putin publicându-i fotografia si dupa ce a fost gasita.

    Lipsa discretiei îi poate afecta viitorul minorei. Nu stiu pe cine poate amuza clipul urmator dar pe mine m-a indignat:

    http://www.stareanatiei.ro/2014/02/interviu-cu-parintele-pedofilie-despre-fetita-disparuta/

    Unii se amuza când este vorba de copii altora…

  • Alexandru Leibovici: (18-2-2014 la 17:40)

    @Christina Vlad

    > Nu stiu pe cine poate amuza clipul urmator dar pe mine m-a indignat…

    Atunci poate că nu e bine să-l publicizaţi…? 😉

  • Christina Vlad: (18-2-2014 la 18:02)

    Am facut-o ca sa vada si altii cât de josnica poate fi televiziunea româna, chiar daca este vorba de un copil. În Germania s-ar fi interzis difuzarea acestei porcari.

  • Sfartz Pincu: (19-2-2014 la 06:07)

    Frumos scris şi descris „evenimentul” de importanţă naţională, internaţională şi universală!

    La fraza: „.. mişcarea rectilinie şi neuniformă a trenului”, aţi pierdut ocazia, Stimate Domnule George, să menţionaţi că mişcarea neuniformă a trenului este o situaţie uniformă în România, unde trenurile au întârzieri de sute de minute, din cauza „grabei” cu care nu se grăbesc cei care trebuie să cureţe zăpezile care cad… fără aprobarea USL-ului, în special a Doamnei Ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, licenţiată a Facultăţii de Drept, unde nu a facut un curs despre mişcarea rectilinie neuniformă, dar nici ceva despre conducerea unui minister eminamente tehnic !! (ceva despre competenţa acestei persoane, vezi: http://www.b1.ro/stiri/politica/gre-eli-in-cv-ul-ramonei-manescu-europarlamentarul-propus-pentru-preluarea-ministerului-transporturilor-63990.html). Drept este cā: cine se aseamânā (la falsificat CV-ul), se adunā!

    Mediatizarea excesivă a acestui caz minor, subiect doar pentru psihiatri şi psihologi, pare-se că a vrut să reabiliteze mobilizarea dezastruoasă din cazul cu avionul căzut, unde au murit oameni şi unde s-a dovedit incapacitaea sistemului logistic românesc de a face faţă la evenimente curente. Ne punem întrebarea: Cine şi cum va ajuta populaţia din România în cazul unui dezastru la scară mare cum ar fi, de exemplu, un cutremur major, dacă pentru găsirea unei fetiţe rătăcite acelaşi sistem s-a dovedit neputincios, aşteptând ca lucrurile să se rezolve de la sine..??

  • George Petrineanu: (19-2-2014 la 10:10)

    @Pincu S

    > Frumos scris şi descris “evenimentul

    Nu numai ca e frumos scris si … adinc si etc (de subsemnatul) dar ma mindresc ca 90% din scriere e din material refolosibil (copy&paste) in spritul ecologist al vremurilor. Ceea ce am adaugat sunt… imaginatia si inteligenta dar nici aici nu a trebuit sa fac excese 🙂

    La intrebarea „Cine şi cum va ajuta populaţia din România în cazul unui dezastru la scară mare” raspunsul corect este „Cu credinta inainte!” un copy&paste dupa celebrul titlu Somebody Up There Likes Me.

  • Marco: (20-2-2014 la 20:55)

    De Ucraina nu scrieti nimic ?

  • Alexandru Leibovici: (21-2-2014 la 09:16)

    @Marco

    > De Ucraina nu scrieti nimic ?

    ACUM nu are corespondenţi sau autori permanenţi, publică materialele care i se propun.

    Ne puteţi propune un material?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Intâlnire

Tu săpai aerul cu palmele / în burniţă lăsai drum limpede / ca un zid se ndesau fulgii boabe, /...

Închide
3.140.242.165