caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

Să tratăm violenţa ca pe o boală infecţioasă

de (13-10-2013)

Doctorul Gary Slutkin a combătut timp de zece ani epidemiile de holeră, tuberculoză şi SIDA în Africa. La întoarcerea în Statele Unite i-a venit ideea că violenţa se răspândeşte şi ea ca o boală contagioasă, ca o epidemie, şi s-a gândit să aplice şi aici metodele de combatere a epidemiilor.

Strategia constă în aceea că sunt trimişi, în cartierele violente, oameni specializaţi care identifică şi dezescalează situaţiile conflictuale ce duc la violenţă şi omoruri.

Despre rezultatele, uneori spectaculoase, ale acestei abordări a problemei violenţei – în Chicago şi în alte oraşe, chiar în străinătate – se poate citi aici şi pe site-ul asociaţiei sale.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Etica şi non-valoarea

Una din “marile“ realizări post-revoluţionare din România este golirea de conţinut a noţiunilor eticii civile. Când astăzi mi se face...

Închide
52.14.85.76