caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

SUA prelungeşte închiderea ambasadelor din Orientul Mijlociu

de (5-8-2013)
6 ecouri

Statele Unite au extins închiderea unor ambasade şi consulate din Orientul Mijlociu pana pe data de 10 august. Ambasadele şi consulatele au fost închise duminică 4 august, din cauza unei ameninţări făcute de Al-Qaida.

Departamentul de Stat a declarat că această extindere a fost făcuta din prudenţă şi nu pentru că ar fi apărut un „nou flux de ameninţare”.

Extinderea până sâmbăta viitoare s-a decis, în unele cazuri, din respect faţă de obiceiurile locale în timpul festivităţilor Eid din ultima săptămână a Ramadanului, care au fost deja prevăzute înainte de avertismentele teroriste.

Departamentul de Stat a spus că alte posturi diplomatice din Kabul, Bagdad şi Alger, care au fost închise duminica, se vor redeschide luni.

Posturile diplomatice din Abu Dhabi, Amman, Cairo, Riyadh, Dhahran, Jeddah, Doha, Dubai, Kuweit, Manama, Muscat, Sanaa, Tripoli, Antanarivo, Bujumbura, Djibouti, Khartoum, Kigali si Port Louis vor fi închise până sâmbătă, iar cele din Dhaka, Alger, Nouakchott, Kabul, Herat, Mazar El Sharif, Bagdad, Basra şi Erbil se vor deschide luni.

Ameninţarea făcuta de Al-Qaida şi care a dus la închiderea ambasadelor americane din Orientul Mijlociu, duminica, este cea mai serioasa din ultimii anii, şi comunicaţiile între persoanele suspectate de terorism sunt asemănătoare celor care au precedat atacurile din 11 septembrie 2001.

„Există o mulţime de comunicaţii în regiune” a spus senatorul Saxby Chambliss, presedintele (republican) al comisiei Senatului pentru contrainformaţii, când a fost intervievat la NBC „Meet the Press” dar comunicaţiile interceptate în ultimele zile îmi amintesc de ceea ce am văzut înainte de 11 septembrie”.

Ameninţarea a determinat şi unele ţări europene să închidă ambasadele lor.

Ecouri

  • Ion Ionescu: (6-8-2013 la 13:20)

    —şi comunicaţiile între persoanele suspectate de terorism sunt..

    O mascarada orchestrata de autoritatile US menita sa mai scada presiunea opiniei publice americane (dar si europene) asupra NSA/Govt.USA creata de dezvaluirile lui Snowden

  • Wanda Lucaciu: (6-8-2013 la 14:24)

    Nu sint asa de sigura ca „mascarada” este cuvintul correct al acestei actiuni.
    SUA este intr-o pozitie neplacuta, pentru ca masacrul care a avut loc in Bengazi, nu a fost inca investigat si acuma ei (the State Department) sufla si-n iaurt. Presedintele Obama si cabinetul lui, amina investigatia, pentru ca ei stiu f bine ca au adormit la volan cind teroristii au atacat ambasada din Bengazi.

  • Alexandru Leibovici: (6-8-2013 la 14:34)

    @Ion Ionescu

    > O mascarada orchestrata de autoritatile US menita sa mai scada presiunea opiniei publice

    E o ipoteză printre multe altele, sau aveţi indicii/fapte concrete în sprijinul acesteia?

  • Ion Ionescu: (6-8-2013 la 15:39)

    –o ipoteză printre multe altele

    printre cele (doar) doua logic posibile (real vs.teatru), iar in ce priveste credibilitatea administratiei US nu cred ca mai e nevoie de comentarii

  • Alexandru Leibovici: (6-8-2013 la 15:46)

    @Ion Ionescu

    > printre cele (doar) doua logic posibile (real vs.teatru)

    Astea sunt două MARI categorii; în plus sunt posibile combinaţii

    > in ce priveste credibilitatea administratiei US nu cred ca mai e nevoie de comentarii

    Din credibilitate (sau lipsa acesteia) rezultă doar probabilităţi (şi ele subiective), dar nu rezultă ABSOLUT nimic pentru un caz concret – ca cel de faţă. Asta că tot aţi pomenit logica 🙂

    Iar dv. aţi dat ipoteza „mascarada” drept certitudine.

  • Wanda Lucaciu: (12-8-2013 la 18:18)

    Ultima ora:
    Ambasadele americane au fost redeschise cu exceptia celei din Yemen, care mai este inca suspectata ca va fi supusa atacurilor Al-Qaedei.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Recomandare de lectură: Speranţă, dragoste şi supravieţuire în Gulag

Profesorul britanic Orlando Figes este autorul unor cărţi excelente de istorie a Rusiei. Am citit acum un volum bazat pe...

Închide
3.16.130.1