caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ei vor face o diferenta



 

Generaţia Converse. Un tânăr regizor român în lume

de (8-7-2013)

[Colaboratorul nostru Valentin Leahu, redactor şef al publicaţiei Cenaclul de la Păltiniş ne-a trimis un scurt interviu cu un tânar talentat, prezent la festivalurile internaţionale din lume]:

Tânărul regizor Răzvan Tache a făcut parte anul acesta din juriul renumitului festival de film de scurt metraj de la Valencia. Anul trecut, la acelaşi festival, a obţinut Premiul pentru cel mai bun scurt metraj, cu pelicula “Week-end la mare”. Răzvan este născut pe 11.07.1986 şi a absolvit Facultatea MEDIA, la sectia regie film, clasa profesorului Andrei Blaier. I-am solicitat talentatului regizor un scurt interviu.

Te-ai întors, zilele trecute, de la un festival de film care a avut loc la Valencia. Spune-ne câteva cuvinte despre acest eveniment cinematografic.

Festivalul de la Valencia este un festival internaţional şi se numeşte Cinema Jove. Este un eveniment foarte puternic, cu 55 de filme de scurtmetraj în competiţie. Există aici şi o secţiune de lungmetraj, foarte apreciată de critici. Şi-au făcut debutul la acest festival mulţi regizori mari, chiar au avut o prezentare anul asta în acest sens, evidenţiind regizorii care au facut pasul de la Valencia la Cannes.

În ce calitate ai fost invitat?

Am fost în juriu la scurtmetraj. Am primit invitaţia deoarece anul trecut am luat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj cu filmul “Weekend la mare”

La ce festivaluri ai mai participat?

Am participat cu diferite filme la Tiff (Transilvania), Fiff (Namur, Belgia), Nevada City Film Festival, Next International Film Festival, Timishort Film Festival, Anonimul, la unele in afara competitiei filmul depasind minutajul.

Ce premii s-au dat la Valencia?

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj este în valoare de 10.000 de euro, apoi premiul special al juriului de 6.000.

Mai este premiat şi cel mai bun film al unui regizor din Valencia, premiat cu 3.000 de euro.

Ce părere ai despre festival?

Este un festivalul foarte bun. Cu o competiţie puternică. Aici vin regizori importanti, invitaţi să primeasca diferite distincţii pentru cariera lor, unul din ei fiind Tomas Alfredson, nominalizat la oscar pt filmul „Tinker taylor soldier spy”.

Vei participa în perioada  10-14 iulie la Festivalul National al Filmului Artistic de Scurt Metraj de la Sibiu?

Voi participa cu filmul „Weekend la mare”.

Cine te-a influentat în alegerea acestui drum în viaţă în lumea filmului?Cine te sprijină în carieră?

Drumul l-am ales singur în viaţă. M-au impulsionat filmele bune pe care le-am văzut în copilărie. Mă sprijină toată familia, începând cu tatăl meu, atât moral cât şi financiar, când este nevoie.

Ce proiecte mai ai în anul acesta?

Am în proiect un lungmetraj şi lucrez la încă două scurtmetraje, dar nu cred că este momentul să dezvălui subiectele şi cu cine voi lucra la ele.

Ce-ţi doreşti în viitor şi nu ai realizat până acum?

Îmi doresc ca oricine vede un film de al meu să ştie cine l-a regizat fără să citeasca la final, să-mi fac propriul stil care să fie cunoscut. Să-mi construiesc propriul brand.

Felicitări şi mulţumiri pentru interviul acordat.

A consemnat Valentin Leahu, 05 iulie 2013
razvan tachejuriu valencia

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Antena

A uitat ipocritul de vremea când mă lăuda slugrnic prin cartier: „Nene, omul ăsta și-a tras cea mai performantă antenă....

Închide
44.201.199.251