caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Social



 

Donatii pentru Florinel Enache

de (7-4-2013)
4 ecouri

Am primit o lista actualizata a donatiilor pentru soldatul roman triplu amputat Florinel Enache, pe care v-o prezentam mai jos:

Scott Lundberg – $100
Philip Harmon – $40
Ioana Broome – $100
Mihai Beffa – $25
Elena Chiru – $200
Ion Matei – $50
Lavinia Petrache – $100
IvenSense – $100
Bogdan Chitimus – $100
Camelia Minoiu – $100
Andrei Filotti – $100
Fam.Tepordei – $500
Alina Schiller – $100
Irina Angelescu – $100
Ivona Acaterinei – $200
donor 16 – $15
Neil Jennings – $500
Larisa/Geoff Wu – $30
Pr Victor/Winnipeg/Canada – $1,050
Ro Orthodox Church, PA – $ 1,000
Cristian Tahon – $200
Fam Niculescu-Maier – $100
Revista ACUM – $100
Carmen Burducea – $150
Doina Branes – $10
M. Camsulea – $100
Sylvia Cantor – $15
Donor 27 – $100
Fam. Koenig – $75
Biserica Sf Cruce – $250
Mr. Wagar – $50
Petrisor/Mariana Dragomir – $100
Ovidiu Andronesi – $50
Madalina Dorogan – $100
Gabriel Petre – $500
Diana/Peter Nicholson – $50
Raluca Rorer – $50
Lilly & Dave Pierce – $990
Rich Zegar – $100
Harry Kubota – $100
FDM – $100
Alexandra Ursu – $60
Oana Calcan – $60
Ana Ciubancan – $50

 

 

Ecouri

  • Stefan N. Maier: (9-4-2013 la 16:12)

    Florinel este un simbol. El poate fi erou abia de acum încolo, punandu-şi viaţa în slujba unei cauze drepte şi supravieţuind.
    Ceea ce l-a adus în această situaţie a fost un accident: nu un act de eroism.
    El ar trebui să fie un simbol în jurul căruia se adună adevăraţi eroi care pot face ceva de acum încolo.
    Din punctul acesta de vedere el este primul care trebuie ajutat: în aşa fel încât viaţa lui să nu se rezume doar la un accident care l-a transformat într-un simbol ci chiar să fie un erou prin ceea ce va fi urmat. E o situaţie foarte delicată pentru că asta ar trebui să vrea şi el, nu să rezulte dintr-o manipulare…

    Dificil, realmente.

  • Anton Constantinescu: (9-4-2013 la 16:48)

    Va voi trimite si eu contributia mea.

    As vrea sa adaug ca in prezent s-au facut progrese fantastice in domeniul membrelor artificiale!! Incredibil!

    Mai exista un copil din Basarabia caruia un accident cu o masina agricola (la munca!) i-a amputat mainile si picioarele. Ar trebui atentionat si el sau parintii lui.

  • Stefan N. Maier: (9-4-2013 la 21:36)

    În urma unei sesizări primite cu privire la diferenţa între totalul sumei strânse de fundaţia Daniel Murariu aşa cum a fost trimisă redacţiei ACUM de către Preşedintele fundaţiei, Dr. Murariu şi o altă sumă prezentată on-line într-o publicaţie din Hawaii, unde lucrează chirurgul american de origine română, i-am contactat pe Dr. Murariu şi pe d-na Lilly Pierce pentru a solicita o clarificare.

    În urma discuţiei a rezultat că articolul publicat în Hawaii conţine o cifra eronată ca urmare a unei simple neînţelegeri. Suma respectivă ($14.000) nu a fost menţionată nici măcar în legătură cu donaţiile în sprijinul familiei lui Florinel ci în legătură cu un posibil efort financiar pe care ar urma să-l facă SUA pentru a-i asigura soldatului român un scaun special în vederea deplasării în cazul în care statul român nu ar avea acest lucru în vedere pentru triplul amputat. Suma reală strânsă pentru Florinel şi familia sa, remisă soţiei acestuia, este cea prezentată în Revista ACUM la începutul acestei săptămâni. Sperăm ca această sumă să fie actualizată în continuare.

    Revista ACUM apreciază grijă deosebită a mai multor persoane cu privire la soarta lui Florinel Enache, preocuparea ca tot ce se face în sprijinul său să fie curat şi limpede şi încurajează orice nouă investigare, cu bună credinţă şi pe un ton urban, a grijii şi dăruirii speciale de care Florinel are nevoie pentru a se reface şi a duce o viaţa la maximul potenţial pe care i-l permite actuala condiţie, alături de familia sa.

    În acest sens, vom descuraja orice manipulare a simbolurilor întruchipate în acest moment de Florinel, orice manifestare a neîncrederii în bunele intenţii ale celor care i-au acordat sprijin real până în prezent, orice încercare de a se face din subiectul Florinel Enache un subiect de presă senzaţională.

    Încurajăm pe toţi cei care au făcut afirmaţii publice derogatorii în legătură cu sprijinul primit până în prezent de Florinel Enache şi familia sa, să folosească aceleaşi canale pentru a-şi retrage afirmaţiile defăimătoare, chiar dacă sunt făcute în termeni generali, fără a da nume. Această poziţie nu servestie nimănui şi în special îi aduce prejudicii soldatului român.
    Dr. Murariu a solicitat o corectură publicaţiei din Hawaii – aceasta nu va întârzia să apară on-line.

  • florin predescu: (9-4-2013 la 23:39)

    Cred ca nu e deloc placut pt Florinel sa fie spectator al unei contabilizari a situatiei lui.

    Cazul lui tragic trebuie sa ne impinga pe toti, romani din tara si din afara sa iscam un climat de ameliorare a situatiei sale. In coincidenta m-am aflat in Spitalul Militar american in urma cu cativa ani unde un tanar american de origine romana a urmat o perioada de tratament intensiv. Tanarul soldat (US ARMY) se afla intr-o patrulare in Zabul cand masina in care se gasea a nimerit peste un explozibil.

    Am scris despre el si l am vizitat. In acea vreme nimeni dintre romani nu a trimis macar o felicitare, un gand bun soldatului.

    Astazi tanarul ce a fost vizitat de catre o faimoasa tenismena, a primit distinctia PURPLE HEART se afla in stare buna.

    Am ramas in aceeasi relatie de prietenie, ma considera ca pe un tata pentru grija mea.

    M-au surprins reactiile in scris unor romani (in acea vreme) La adresa lui unii internauti reprosau prezenta lui in razboi in Afganistan si altele.
    Am intalnit randuri undeva in presa din tara la adresa lui Florinel ca s-a inrolat in armata pt a si plati datoriile.

    Dincolo de conspirationisti, de rauvoitori implicarea oricarui militar in lupta impotriva terorismului, a unui pericol la adresa libertatii merita onoare si respect. Oare ar trebui sa declar timpul si sumele cheltuite intr-o modesta infima plecaciune fata de cei doi tineri ?

    Daca o fac eu o fac numai in fata constiintei mele si a lui Dumnezeu !



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Faţa nevăzută a restaurantului

Chiar dacă uneori nu avem reţeta unei mâncări servite într-un restaurant putem încerca s-o refacem în variantă proprie.

Închide
3.149.230.44