caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Jurnalism, Comunicare



 

Negaţionism în Aula Academiei: Scrisoare deschisă către dl. Ionel Haiduc, Preşedintele Academiei Române

de (21-2-2013)
1 ecou

Săptămână trecută, în cadrul unei festivităţi organizate de Academia Romană, dl. Vladimir Iliescu („prof. dr. phil., dr. h.c. mult.”) a afirmat că Holocaustul din România este o minciună. Discursul d-lui Iliescu a fost primit cu aplauze de audienţă.

În legătură cu acest fapt am adresat următorul mesaj d-lui acad. Ionel Haiduc, Preşedintele Academiei:

Stimate Domnule Preşedinte,

Joi 14 Februarie 2013, în prezenţa dumneavoastră, în aula Academiei Române, un anume Vladimir Iliescu a numit Holocaustul din România „o minciună de proporţii cosmice”. Aserţiunea D-lui Iliescu contravine adevărului istoric şi rolului pe care Academia Romană îl are în stabilirea şi comunicarea soartei sutelor de mii de victime ale politicilor de curăţire etnică şi exterminare, organizate de guvernul României în perioadă 1940-1944.

La începutul discursului său degradant şi jignitor pentru memoria victimelor Holocaustului din România, Dl. Iliescu şi-a arogat dreptul de a re-interpreta cel mai tragic episod din istoria evreilor din România pe baza faptului că face parte dintr-o generaţie de istorici care a dat 6 academicieni şi pentru că s-a născut la Cernăuţi. Criteriile de competentă inventate de dl. Iliescu sunt, evident, lipsite de orice semnificaţie, dar par să fi fost acceptabile celor care, alături de dumneavoastră, au participat la această încercare de a nega Holocaustul din România.

Cu aceeaşi tăcere a fost primită aserţiunea d-lui Iliescu că în România au pierit „100 până la cel mult 120 de mii de evrei”. După Dl. Iliescu, aceşti evrei au fost victimele „persecuţiilor”. Impermisibil, în aula Academiei Romane cineva manipulează aritmetica şi semantica unei imense crime împotriva umanităţii, doar pentru a absolvi România de stigmatul Holocaustului.

Ştiu că nu împărtăşiţi ideile d-lui Vladimir Iliescu. Acelaşi lucru îl pot spune despre acad. Marius Sala şi despre majoritatea colegilor dumneavoastră prezenţi la discursul lui Vladimir Iliescu. Vă cer însă, în numele victimelor şi a celor care le perpetuează memoria, să delimitaţi public Academia Romană de această încercare de negare a Holocaustului.”

Pentru cititorii revistei 22 menţionez că biografia ştiinţifică a lui Vladimir Iliescu este obscură. Din surse publice am reuşit să aflu că a fost ajutat de Dan Zamfirescu, prin generalul de infamă memorie Nicolae Pleşiţă, să obţină paşaport în anii ’70. „Dr. h.c. mult.” reflectă doctorate honoris causae acordate de Universitatea “Dunărea de Jos” din Galati în 2000 şi de Universitatea “Ovidius” din Constanţa în 2003. Pe de altă parte, la dată de 21 mai 2012, Consiliul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie al Universităţii de Vest din Timisoara a respins propunerea acordării unui doctorat onorific acestei persoane. Bazele de date ISI nu conţin nici o publicăţie a lui Vladimir Iliescu despre Holocaust.

Peter Manu
Professor of Medicine
Hofstra University
Hempstead, New York
Membru de onoare
Academia de Ştiinţe Medicale din România

Sursa: Revista 22; preluat cu permisiune.

Nota Redacţiei ACUM

Iată luarea de poziţie a Academiei Române, prin intermediul Elenei Solunca de la Biroul de presă al Academiei:

„A fost o lansare de carte. S-a purtat o dezbatere, în care fiecare şi-a spus punctul de vedere. Nu este poziţia oficială a Academiei. Domnul profesor a spus că au fost persecuţii, nu Holocaust. A fost o intervenţie într-o dezbatere ştiinţifică…”

Sursa: Romania Liberă

Ecouri

  • CHARLIE: (25-2-2013 la 16:54)

    Apa de ploaie academica. Cred ca raspunsul a fost generat de computer. Domnul dr. Iliescu este o minciuna de acea declaratia lui ca n’a fost holocaust este o miniciune si ca atare a fost holocaust. Pentru cei educatie iudaica stiu ca asta se numeste pilpul.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Semne de întrebare în jurul sinuciderii unui fost membru al Mossad într-o închisoare israeliană

Societatea israeliană se confruntă de mai multe zile cu un scandal de proporţii care pune sub semnul întrebării mai multe...

Închide
54.163.14.144