caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Uncategorized



 

Cum să ducem o viaţă sănătosă, de dr. Paulo Ubiratan

de (24-2-2013)

 
Doctorul Paulo Ubiratan (zis şi Bulă) de la Spitalul Porto Alegre (nu vă grăbiţi să-l găsiţi pe hartă…), într-un interviu acordat televiziunii locale, a fost întrebat despre unele sfaturi pe care le-a dat totdeauna.

Întrebare: exerciţiile cardiovasculare prelungesc viaţa?
Răspuns: Inima a fost făcută pentru a bate de un număr de ori… Nu-ţi irosi bătăile cu exerciţii. Totul, în cele din urmă, se uzează. Accelerarea inimii nu vă va face să trăiţi mai mult. E ca şi cum ai spune că se poate mări durata vieţii unei maşini, dacă o faceţi să meargă mai repede. Vrei să trăieşti mai mult? Trage un pui de somn!

Î: Ar trebui să mă opresc cu consumul de carne roşie şi să mănânc mai
multe fructe şi legume?
R: Trebuie să înţelegi logică eficienţei… Vaca ce mănâncă? Iarbă şi porumb. Ce sunt astea? Plante. Deci, o friptură nu este nimic altceva decât un mecanism eficient de a introduce legume în corpul nostru. Vrei să mănânci nişte boabe – mănâncă pui!

Î: Ar trebui să reduc consumul de alcool?
R: Categoric, nu! Vinul se face pe bază de fructe. Brandy este distilat din vin, ceea ce înseamnă că acesta trage apă din fructe, astfel încât să profiţi din plin din ea. Berea se face, de asemenea, din cereale. Le puteţi consuma!

Î: Care sunt avantajele unui program regulat de exerciţii fizice?
R: Filosofia mea este: dacă nu aveţi nici o durere… sunteţi bine!

Î: Fripturile sunt dăunătoare?
R: Nu m-ai ascultat! Astăzi alimentele sunt prăjite în ulei vegetal. Acestea rămân impregnate cu ulei vegetal. Cum ar putea uleiul de plante să fie dăunător?

Î: Flexiunile ajuta la reducerea grăsimii?
R: Categoric nu! Exersarea unui muşchi doar îl face să crească în dimensiune.

Î: Ciocolata face rău?
R: Eşti nebun? E cacao! O altă legumă! Este bună pentru a fi fericit!

Şi tine minte: viaţa nu ar trebui să fie o călătorie până la mormânt, cu intenţia de a ajunge sănătos acolo, cu un corp atractiv şi un organism bine conservat. Mai bine apucă celălalt drum: bere într-o mână, chips de cartofi în cealaltă, mult sex şi un organism complet uzat, pe deplin folosit, strigând că … A MERITAT SĂ FACI CĂLĂTORIA!

Dacă a umbla înseamnă a fi sănătos, postaşul ar fi nemuritor!

Balena înoată toată ziua, mănâncă doar peşte, bea apă şi totuşi e TARE GRASĂ!

Ţine minte: un iepure aleargă toată viaţa şi trăieşte 15 ani; broasca ţestoasă nu aleargă NICIODATĂ şi trăieşte 450 de ani.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Tocmeli şi escamotări ale legislaţiei anti-discriminare în România

Cel de al doilea scandal, poate de mai mici proporţii – „asigurate” şi de tendinţele de minimalizare ale autorităţilor româneşti...

Închide
54.163.195.125