caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Comportamentul NEcreştin al unor ortodocşi din Bălţi

de (17-2-2013)
2 ecouri

Astăzi, în Curtea de Apel Bălţi, a mai avut loc un incident silimar celui din 22 ianuarie, când câţiva cetăţeni ai municipiului Bălţi au agresat reprezentanţii Centrului de Informaţii „GENDERDOC-M”, participanţi în dosarul către Consiliul Municipal Bălţi.

Mai mult de 15 locuitori din municipiul Bălţi au asistat la şedinţa de judecată pe dosarul sus menţionat, inclusiv câţiva din agresorii precedenţi. Agresiunilor verbale, dar şi celor fizice, au fost supuşi atât reprezentanţii Centrului „GENDERDOC-M” precum şi observatorul din partea Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului Alina Grigoraş.

La fel ca şi data trecută, în timp când judecătorul a ieşit în camera de deliberare, în sală au început discuţiile violente din partea oponenţilor. Grefiera le-a făcut observaţie, însă Episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel i-a încurajat să continue, spunând: „Lăsaţi oamenii să se exprime!” Încurajaţi fiind, oamenii au vorbit mai îndrăzneţ şi mai umilitor. Una din femeile prezente a declarat următoarele: „Aici tăcem, ieşim afară, şi afară treaba noastră ce facem cu dânşii”. Unul din bărbaţii mai agresivi a declarat: „Ne murdăresc oraşul. Să ştiţi că ne vom ruga ca toate bolile şi scârbile să dea peste voi”. Vorbeau despre păcat în faţa lui dumnezeu şi despre pedeapsa lui. Au mai folosit alte expresii jignitoare şi la adresa părinţilor celor prezenţi. Episcopul Marchel nu i-a oprit pe aceştia să blesteme; din contră, le-a spus următoarele: „Ei nu ne iau în seamă, ne consideră oameni de sortul doi”, ce i-a făcut pe cei prezenţi să fie şi mai agresivi.

Când şedinţa a luat sfârşit, prima care a părăsit clădirea judecăţii a fost Alina Grigoraş, avînd intenţia de a face nişte poze a agresorilor. Ea a fost imediat atacată de câţiva din ei. Aceştia au încercat să o lovească peste aparatul de fotografiat, au lovit-o cu umbrela peste spate şi cap şi au împins-o de pe scări, numind-o „proastă”, arătându-i la organele lor genitale, spunându-i să-i fotografieze acolo. Au mai urmărit şi alte gesturi şi expresii licenţioase, care nu le putem cita aici din motive etice.

Am fost nevoiţi să telefonăm la 902 pentru a opri agresiunea acestor indivizi. Poliţia a închis telefonul de 3 ori şi doar a patra oară au răspuns şi au primit apelul. În câteva minute a venit reprezentantul poliţiei care i-a reţinut pe câţiva din cei mai agresivi cetăţeni. La Comisariatul Municipal de Poliţie Bălţi au fost depuse câteva plângeri pe marginea celor întâmplate, agresorii au fost reţinuţi pentru identificare şi interogări.

Observăm agravarea situaţiei din municipiul Bălţi, agresorii devenind mai numeroşi şi mai violenţi. Suntem îngrijoraţi de faptul că nici judecătorul, nici organele de poliţie nu au întreprins măsuri necesare pentru a opri intimidarea participanţilor în proces şi a preveni violenţa din partea unor locuitori extremişti a oraşului Bălţi.

Apelăm la organele de drept să asigure investigarea profesionistă a acestui incident, să tragă la răspundere pe toţi infractorii şi să ia măsurile corespunzătoare pentru a evita asemenea atacuri asupra activiştilor pentru drepturile omului în viitor.

Vă reamintim că în aprilie 2012 Centrul de Informaţii „GENDERDOC-M” a iniţiat un proces de judecată prin care solicită Consiliul Municipal Bălţi să fie obligat de instanţă să revoce Decizia nr.02/16 din 23 februarie 2012 ”Cu privire la declararea municipiului Bălţi ca zonă de susţinere a Bisericii Ortodoxe din Moldova şi de neadmitere a propagandei agresive a orientărilor sexuale netradiţionale în municipiul Bălţi”.

Va rugam sa cititi urmatorul articol : http://www.acum.tv/articol/63244/.

Ecouri

  • Kovacs Jozsef: (21-2-2013 la 02:20)

    Se intampla si la noi: http://www.youtube.com/watch?v=jtWeyKFY2ic&feature=youtu.be

  • Kovacs Jozsef: (21-2-2013 la 04:25)

    „La MȚR, neonaziști, ultra-ortodocși și alți oameni de la Noua Dreaptă au blocat în această seară (20.02.2013) vizionarea filmului din cadrul lunii istoriei LGBT „The Kids Are Alright”. Au venit Jandarmii și Poliția, i-a legitimat și apoi i-au evacuat din sală pe cei care veniseră chiar să vadă filmul. Cât despre cei care urlau în fața ecranului ”Heil Hitler”, au rămas liniștiți să facă scandal în continuare. La finalul acțiunii, directorul adjunct al MȚR s-a așezat la masă cu o parte din ei…”

    …textul de mai sus este preluata de pe Facebook din relatarea unuia din participantii la eveniment.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
„Prigoana din Basarabia”, un film despre amintirile supravietuitorilor holocaustului

Filmul documentar “Prigoana din Basarabia” este o trecere în istorie a tragediei şi suferinţei prin care au trecut circa 3...

Închide
44.202.209.105