caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Stiati ca...?



 

Podul Circular pentru pietoni in China

de (13-1-2013)

 
Anul trecut un nou pod pietonal a fost deschis în Lujiazui în cartierul Pudong din Shanghai. Acest pasaj pietonal cu o scară largă circulară permite pietonilor sa evite traficul. La capătul rotund dinspre Lujiazui Rd. podul oferă acces la Oriental Pearl Tower, conectand business-uri cu zonele comerciale, cum ar fi  de exemplu: mall-uri si cafenele, o stație de tranzit si cladiri de birouri.

Podul se află la o intaltime de aproape 20 de metri deasupra străzii, cu intrări pe numeroase scări rulante și ieșiri. Arhitectura este foarte moderna și deschideri lungi între coloane oferă o priveliste plăcută la nivel de stradă. Vizitatorii admira vederile de pe pasarela, precum și introducerea acestui transport pedestru, nepoluant si simplu. In timpul noptii structura este iluminata cu efecte dramatice. Latimea podului este de 5,5 metri, 15 oameni umar la umar pot merge pe jos. De la deschiderea sa, acest pod a devenit  o atracție turistică.
 
pod 2pod 1

pod 4pod 1

pod 3

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Lăsaţi poporul în pace!

Poporul acesta măcar e onest. E coerent. El se comportă conform lipsei lui de înţelegere, e egal cu sine însuşi...

Închide
44.197.251.102