caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Jurnalism, Comunicare



 

Tony Hall – noul director general desemnat al BBC

de (25-11-2012)
2 ecouri

Tony Hall are o îndelungată experienţă managerială atât la BBC cât şi în afară

L-am cunoscut pe Tony Hall în perioada când lucram la BBC World Service. Eram redactor şef al redacţiei române la Londra şi am participat la o şedinţă obişnuită a şefilor de redacţii din regiunea europeană (unde îi ţineam locul lui Christian Mititelu, aflat în acel moment la Bucureşti).

La acea şedinţă aveam, cum se întâmpla din când în când, un invitat din afara BBC, în acea zi se întâmpla să fie Tony Hall, care la acea dată era director executiv al Operei Regale din Londra. Înainte de aceasta, Tony Hall, care-şi începuse cariera de jurnalist la BBC în 1973, deţinuse postul de şef al actualităţilor la BBC. În 1999 a fost candidat la postul de director general BBC, fără succes însă.

Mi-a făcut o impresie excelentă, povestindu-ne despre provocările zilnice al postului în care se afla, la una dintre cele mai prestigioase opere ale lumii. Mi-aduc aminte că la sesiunea de întrebări şi răspunsuri, l-am întrebat despre soprana Angela Gheorghiu şi despre balerina Alina Cojocaru, două dintre stelele scenei de la Covent Garden, locul unde se află Royal Opera House. Evident că a fost extrem de apreciativ la adresa amândorura, vorbind şi despre personalitatea extrem de puternică a Angelei Gheorghiu, care era de-acum cunoscută în presa internaţională.

Mi-a făcut impresia unui manager extrem de competent, dublat de un om de un rafinament extrem. Mediul în care operează Royal Opera House, deşi primeşte subvenţii din partea statului, este unul extrem de concurenţial şi atragerea de stele ale muzicii şi baletului clasic este esenţială, acesta fiind unul dintre punctele de atracţie ale Londrei, inclusiv pentru turişti străini.

În 2010, Tony Hall a fost înnobilat, prin numirea sa ca membru al Camerei Lorzilor, camera superioară a parlamentului britanic. Numirea sa în funcţia de director general al BBC, pe care o va prelua în martie viitor, mi se pare un triumf al competenţei într-o perioadă de criză fără precedent pentru compania de radio-televiziune publică.

Ecouri

  • Nicolae: (26-11-2012 la 02:01)

    Apropo de cantarete romance celebre la Royal Opera House Coventgarden, atat Ileana Cotrubas cat si Nely Miricioiu au facut cariera splendida – Miricioiu fiind incurajata, pe buna dreptate, de catre Tony Hall.

  • Petru Clej: (26-11-2012 la 05:28)

    La momentul respectiv – 2002 sau 2003 – Angela Gheorghiu si Alina Cojocaru erau marile vedete pe firmamentul lui Royal Opera House. Si judecand si dupa numarul de aparitii in presa britanica Angela Gheorghiu ramane, de departe, ce mai cunoscuta si apreciata cantareata de opera in Marea Britanie.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Despre „Antena 3” – constatare sociologică

Antena 3 este un motiv comod pentru a scuza previzibila înfrângere a ARD de la alegerile care vin. Dar nu...

Închide
3.138.114.94