caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Republica Moldova 

Moldova a fost criticată de APCE pentru declarații homofobe

de (7-10-2012)

Raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) s-au arătat indignaţi că în timp ce preşedintele american, Barack Obama, schimbă politicile discriminatorii faţă de homosexuali, Parlamentul Republicii Moldova adoptă legi care continuă să discrimineze această minoritate. Legea cu privire la asigurarea egalităţii, de exemplu, a exclus această categorie, asigurându-le protecţie doar în angajarea în câmpul muncii.

Autorităţile moldovene au recunoscut că, de fapt, legea privind asigurarea egalităţii a fost adoptată pentru a împăca ambele tabere. Această declaraţie a fost făcută la ACPE de către Nicolae Timofti. Preşedintele Republicii Moldova a contestat astfel spusele prim-ministrului Vladimir Filat, că legea anti-discriminare nu are nici o legătură cu cu adepţii sexualităţii netradiţionale.

Răspunzând la întrebarea de ce în Parlamentul Republicii Moldova se fac des auzite declaraţii homofobe, Nicolae Timofti a replicat că respectă opiniile tuturor oamenilor. “Am fost 35 de ani judecător şi am respectat întotdeauna opiniile părţilor care se confruntă în justiţie. Am respectat întotdeauna opiniile oamenilor care sunt dispuşi să ducă un dialog civilizat “.

Totodată, Nicolae Timofti a afirmat că în Parlamentul moldovean există opinii diferite, ceea ce este un semn că suntem o ţară democratică, în care oamenii pot vorbi liber. “Şi eu, dacă vorbim despre minorităţile sexuale, vreau să spun că această problemă a fost pe ordinea de zi, în Parlament şi în comunitate, o lungă perioadă de timp, dar s-a găsit în sfârşit o soluţie, prin adoptarea unei legi care a împăcat toate părţile o dată pentru totdeauna” – a mai adăugat Timofti.

Sursa: MoldNews si preluat de la www.descriminare.md

Ce părere aveţi despre acest articol?
  • Corect 
  • Frumos spus 
  • Îmi dă de gândit 
  • Am învăţat ceva! 

EcouriDacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Cine îi reprezintă politic pe libertarienii din România?

Apropierea alegerilor parlamentare din 9 decembrie din România accentuează polarizarea societăţii, deja vizibilă cu prilejul referendumului din 29 iulie privind...

Închide
68.100.233.79