caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Capriciu estival

de (19-8-2012)

Maria-Zina Vlădescu, stabilită în sudul statului Maryland a acceptat cu generozitate să împărtăşească una dintre multele reţete deprinse de-a lungul timpului, de la care uneori se abate folosindu-se de propria-i creativitate şi de multă dragoste pentru cei pentru care le pregăteşte. Ca într-o introspecţie culinară ea se regăseşte în fiecare reţetă, prilej de aducere aminte a celor dragi şi a multor momente frumoase din viaţă.

Prăjitură cu fructe (de vară)

Ingrediente

4 ouă
60 gr.unt
o cană (potrivită că mărime) de zahăr
o cană ( potrivită că mărime) de făină
1/2 linguriţă bicarbonat (stins cu oţet sau zeamă de lămâie)
esenţă de rom
esenţă de vanilie
coajă de lămâie
scorţişoară, cuişoare (pudră)
fructe – mere, prune, caise, piersici, rabarbură, afine

Mod de preparare

Tava rotundă (sau tigaie) de tort, se unge cu untul moale, astlfel încât să acopere bine interiorul vasului. Se aşează în cercuri fructele tăiate felii, una lângă alta până se acoperă tot fundul vasului. Deasupra fructelor se presară zahăr (după gust), scorţişoară şi cuişoare (pudră) după gust.Separat de bat albuşurile spumă cu o cana de zahăr (până ce nu mai cad de pe tel), se adăugă: gălbenuşurile (frecate cu un praf de sare), bicarbonatul (stins cu oţet sau zeamă de lămâie), aromele (esenţă de rom, esenţă de vanilie, coajă de lămâie) şi o cană cu făină.Se amestecă uşor şi se pune deasupra fructelor.Se dă la cuptor încins cca 45-50 minute. După ce se scoate din cuptor se întoarce prăjitura în aşa fel încât fructele să rămână în sus. Se poate pune frişcă deasupra (cui îi place). Este delicioasă!

Poftă bună!

Împreună cu Anton, Florentina, Roxanna (mult mai tinerii mei prieteni) am răspuns invitaţiei Măriei, în urmă cu câteva zile, într-o după-amiază de vară (ceea ce nemţii o numesc Kuchenkaffee) şi am înlocuit cafeaua cu un superb vin cu gust de ciocolată (un amestec de vin roşu şi ciocolată, subiect despre care va promit un viitor articol).

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Înger de Dor

Spune-mi Înger de Dor, dacă mai curge apa destinului nostru pe palmele clipelor ce-şi mai amintesc de noi,

Închide
3.138.141.202