caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Scrisoare deschisă către directorul SIE şi totodată premierul desemnat al Romaniei

de (8-2-2012)
4 ecouri

Noul premier în timpul depunerii jurământului la Palatul Cotroceni (www.presidency.ro)

Scrisoare deschisa catre directorul SIE si totodata premierul desemnat al Romaniei, domnul Mihai Razvan Ungureanu

Domnule Mihai Razvan Ungureanu, din declaratiile de avere din 2010 si 2011 (a se vedea pagina de internet a Serviciului de Informatii Externe, http://www.sie.ro/Declaratii/2010/DAMRU2010s.pdf), sotia dumneavoastra a primit in fiecare an suma de 356,000 RON din partea OMV, pentru servicii de consultanta medicala. Suma se regaseste in declaratiile de avere din 2011 si din 2010 si este identica in fiecare an. Doamna Ungureanu nu detine vreo firma si nici nu declara ca ar fi PFA (persoana fizica autorizata). Mai mult, documentele aflate pe site pentru anii 2008 si 2009 nu se deschid!!!

In consecinta, domnule premier desemnat Mihai Razvan Ungureanu (si director SIE in functie), doresc sa va adresez urmatoarele intrebari, in speranta ca veti clarifica aceasta situatie cat mai grabnic:

1. Cum justificati acest castig identic din 2010 si 2011 pe care sotia dumneavoastra l-a incasat in urma consultatiilor medicale pentru compania OMV? Mai exact, ce fel de consultatii ofera sotia dumneavoastra si cum de incaseaza aceeasi suma anual?

2.Considerati ca legatura dintre sotia dumneavoastra si OMV este benefica pentru calitatea dvs. de sef al SIE? Nu afecteaza aceasta neutralitatea functiei dumneavoastra?

3. Ce interese a avut OMV in Romania in perioada 2010-2011 si in perspectiva?

4. Considerati ca, date fiind informatiile de mai sus, sunteti persoana potrivita pentru functiile de premier al Romaniei sau de sef al Serviciului de Informatii Externe?

Cu consideratie,

Raymond Luca

Senator PNL

8 februarie 2012

Ecouri

  • Francisc Grunberg: (10-2-2012 la 10:13)

    Credeţi că această scrisoare va parveni destinatarului şi opiniei publice?

  • Pincu Sfartz: (10-2-2012 la 11:36)

    Baiat bun, dar nu are pe nimeni in spate !! Nimeni nu poate merge impotriva celor care au distrus, si vor distruge si ce a mai ramas, numai din interese personale !
    Am fost seful serviciulei de proiectare pentru TOATA chimia din Valea Trotusului, si pot depune marturie, ca nu a existat nici un motiv pentru lichidarea acestei industrii .Motivele invocate de guvernantii lui Iliescu, au fost:
    1.Nu exista piata de desfacere. FALS !. Cauciucul romanesc era cumparat ,pana si de firmele americane !
    2. Nu exista suficienta materie prima. FALS !. Numai titeiul de la Moinesti (800.000 to/an) era suficient penrtru producerea intregii game de produse ale industriei chimice de pe Valea Trotusului ! (cauciuc,mase plastice,fenol,acetona,stiren-cauciuc pentru asfalturi de calitate, bitum, benzine,motorine,insecticide, alchilamine, etc.) !.
    3.Forta de munca excedentara,in raport cu cea din strainatate ! FALS !
    Valoarea manoperei in costul produselor finite era de doar 3,5% !In timp ce in industriile straine este de pana la 8-19% ! Asta pentru ca salariile la noi erau de 8-10 ori mai mici decat la EI !
    Asa ca am ramas cu ruinele unei industrii infloritoare , si nimeni, absolut nimeni , nu misca un deget -in interesul national !
    Cu multa Stima, ing.Sfartz Pincu.

  • Nikolae Oprea: (10-2-2012 la 12:30)

    M-am saturat de tehnocrati cu diplome dar fara studii,de politicieni nici nu mai aduc vorba.Avem nevoie de un GOSPODAR,fara studii multe dar care sa faca treaba si sa taca din fleanca.

  • Constantin Vrabie: (10-2-2012 la 12:31)

    M.R.U. a dat cu mucii in fasole din prima zi. Azi l-am auzit ce a zis- cu ton superior si de tatic- ziaristilor: „..mai copii, dati-mi voie sa trec”!!!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Jos Toți Rampapapam – Imnul Protestatarului

Video parodie Comedis Serviciul Roman de Comedie

Închide
18.232.185.167