caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Jurnal Cultural



 

Lansarea cărţii “Teatrul Românesc de Revistă. Istorie. Dimensiuni. Pericole. Destine” de Aurel Storin

de (20-11-2011)

Duminică, 20 noiembrie 2011, în holul Teatrului de Revistă „ Constantin Tănase ” a avut loc lansarea cărţii  ” TEATRUL ROMÂNESC de REVISTĂ. Istorie. Dimensiuni. Pericole. Destine „ (Editura  SCRIB, 2011) a reputatului scriitor şi publicist Dr. Aurel Storin.

Printre personalităţile prezente la acest eveniment au fost directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Alexandru Arşinel,  profesorul Ştefan Cazimir, actorii Adriana Trandafir şi Alexandru Lulescu.

Data lansării cărţii ” TEATRUL ROMÂNESC de REVISTĂ. Istorie. Dimensiuni. Pericole. Destine „  este  legată de data naşterii revistei româneşti ce avea loc în urmă cu 139 de ani şi o zi. După cum afirmă autorul, ” Cine pătrunde mai adânc în interiorul revistei româneşti îşi dă seama că superficialitatea genului este numai aparentă, uneori nimic nu implică mai multe dificultăţi de creaţie decât un gen de teatru care ajunge să pară uşor.

Istoric consacrat al Teatrului Românesc de Revistă, Dr. Aurel Storin a oferit celor prezenţi o mostră din parfumul  spiritului ce a animat timp de decenii spectacolele teatrului în care cu talent şi devotament a fost fără întrerupere secretar artistic timp de 50 de ani.

Poate că această carte nu este decât istoria unui destin. Sau istoria unei clipe. Îndrăznesc să cred că Teatrul Românesc de Revistă este beneficiarul unui destin unic în lume. S-ar putea spune că este un gen de teatru „ inventat” de români. Sper ca acest lucru, deşi pare numai o fantezie, să reiasă şi din această carte….” ( Dr. Aurel Storin)

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
De dragoste….poate (Anunț editorial)

Când voi ajunge pe Pământ Vă voi căuta pe fiecare; Duşman, ori frate. Ce cântec îmi veţi cere să vă...

Închide
3.91.245.93