caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Fotografia Zilei



 

STATUI / MONUMENTE

de (6-11-2011)

Monumentul Multiculturalismului – de Francesco Perilli – Toronto

Adesea menţionat ca „simbol al multiculturalismului”, „Monumentul Multiculturalismului” de Francesco Perilli, este situat în faţa staţiei centrale de trenuri din Toronto (65 Front Street West), fiind dezvelită pe 1 iulie 1985.

Despre statuie, Perilli scrie:

„Am conceput un monument turnat în bronz reprezentând un om care, aflat în centrul globului pământesc, uneşte două meridiane, în timp ce meridianele rămase sunt susținute în partea de sus de către porumbei, ei înșiși un simbol al păcii. În plus, porumbeii sunt meniți să simbolizeze vitalitatea culturală a oamenilor care, construiesc o lume nouă, sub semnul dialogului şi al respectului reciproc.”

Pe inscripţia laterală a statuii scrie „Acest monument, un tribut adus multiculturalismului, a fost dăruit oraşului Toronto cu ocazia celui de-al 150-lea Congres Naţional al Canadienilor de origine italiană, în numele Comunităţii Canadiano Italiană.”

Vă invităm să trimiteți fotografii originale, autentice care să se încadreze în această tematică pe adresa fotoacum@gmail.com. Așteptăm propunerile dumneavoastră pentru noi tematici la rubrica FOTOGRAFIA ZILEI.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Republica Moldova: Dodon – Bidon , “salvatorul statului”

Deputatul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Igor Dodon, a avut un “Damasc”, precum Saul din Tars atunci când i...

Închide
18.119.131.178