caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

9/11. Lecția Texas Rangers

de (11-9-2011)
Drapelul comemorativ 9 11

Drapelul comemorativ 9 11

O pelicula western, mai veche, cu titlul Texas Rangers omagiaza eforturile catorva zeci de voluntari grupati sub idealul protejarii si al salvgardarii confederatiei americane dupa razboiul de secesiune. Texasul avea sa devina o regiune bantuita de infractori americani si mexicani de-a lungul frontierei si a raului Rio Grande.

SUA s-a aflat dintotdeauna intr-o continua valtoare a luptei dintre raufacatori si dintre lumea de bine, onesta (perioada post secesionista, era prohibitiei, marea depresie, Ku Klux Klan-ul, recrudescenta mafiei, asasinarea lui JFK, si in ultima perioada atacurile teroriste).

Organizatia Texas Rangers la aproape doua secole de la infiintare se enumera printre cele mai eficiente organisme politienesti. Exemplul activitatii texanilor si-a extins influenta in restul tarii concretizand speranta in victoria dreptatii, a democratiei, a protectiei cetateanului de rand.

La un deceniu de la atacurile din septembrie 2001 viata in America s-a schimbat enorm.

Constientizarea spiritului de vigilenta si de securizare a frontierelor, a liniilor aeriene si a multor obiective majore a dus la anihilarea catorva tentative de noi atacuri teroriste.

Conspirationistii, detractorii tragediei 9/11 si-au inmultit un alt gen de atacuri prin actiuni, rapoarte, zvonuri de dezinformare, de intimidare ca fruct al campaniei antiamericane.

Intalnim si tari occidentale pronuntand desprinderea de americani.

Pentru unii, americanii reprezinta diavolul, mercenarul raului, al imperialismului zionist, francmasonic etc.

Nu vad de ce miile de imigranti sositi in SUA isi continua in sentimente mocnite dezacordul, critica si chiar ura la adresa tarii de adoptie in care traiesc, beneficiaza de avantaje de negasit in tarile de origine.

In ciuda popularitatii saracite a fostului presedinte George Bush, campania de razboaie pe cele doua fronturi, Irak si Afganistan, cu mari sacrificii financiare si umane, a reusit sa contracareze, sa zdruncine  suprematia hoardelor Al Qaeda si asasinarea lui Ben Laden.

S-ar cere o mai indeaproape cooperare intre fortele NATO.

Intr-o tara in care se permite ca imigranti veniti din alte tari sa-si lipeasca pe masina insemne ca I Love Islam si altele confirma victoria democratiei si a liberei optiuni pentru religie, pentru o anume apartenenta etnica.

As sugera conspirationistilor sa se retraga intr-una dintre tarile arabe si sa-si lipeasca pe masini: I Love Jesus. Exista tari musulmane in care se interzice scrierea cifrei 7 cu liniuta orizontala pe motivul ca aceasta ar trimite la imaginea crucii crestinilor.

Nu pledez pentru fanatismul religios. Ma irita insa refuzul acordarii acelorasi drepturi unor turisti aflati in jurul localitatii Mecca, sa nu mai vorbesc de crestinii din Siria, din Egipt etc.

Mii de imigranti sunt bineveniti in lumea noastra, isi duc obiceiurile si insemnele in voie, nu sunt deranjati, dimpotriva ei sunt cei ce incearca sa aduca legile lor de retardare medievala.

Au trecut zece ani de la moartea catorva mii de americani in New York.

SUA este inca expusa, vulnerabila.

La nici o zi de la comemorarea evenimentelor din septembrie 2001 serviciile federale se afla in alerta. Informatii din surse credibile (un informator CIA) lasa sa se inteleaga ca Al Qaeda pregateste un atac cu explozibil in New York sau in Washington DC.

In prezent orice informatie legata de securitatea nationala este luata in serios. Pe 8 septembrie 2011 presedintele Obama si vicepresedintele SUA cer un raport amanuntit si se iau masuri de extrema urgenta. 18.000 de agentii si alte servicii politienesti lucreaza 24 de ore sub coordonarea directa a FBI-ului si a Centralei de Informatii.

9/11 a marcat nu numai economia, linistea americanilor, ci si spiritul usor neglijent in perioada de dinaintea caderii turnurilor din Manhattan.

Voluntari, reprezentanti ai diferitelor asociatii si comunitati se implica in depistarea elementelor criminale, suspecte.

Arborarea unui drapel comemorativ atat pe cladirea Capitoliului din Washington cat si in New York insufla increderea in actul justitiar ca in filmul amintit mai sus, iar victimele nu vor fi uitate nicicand.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Only the photographer knows

I love this picture. Nobody knows what it really could be. It is like a secret, even to me!

Închide
3.139.90.131