caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Prezența masivă a poliției descurajează tulburările la Londra

de (9-8-2011)

Pentru a patra noapte consecutiv, mari orașe din Anglia au fost lovite de tulburări violente, deşi prezenţa masivă a poliției pe străzile Londrei a redus aici nivelul violenței.

Premierul David Cameron a revenit de urgență din vacanță și a anunțat rechemarea parlamentului în sesiune de urgență.

Marți noaptea centrul dezordinilor l-a constituit zona metropolitană Manchester, unde sute de tineri au incendiat mașini, clădiri și au jefuit magazine.

Incidente similare s-au petrecut și la Birmingham, Leicester, Wolverhampton, iar la Nottingham o stație de poliție a fost atacată cu proiectile incendiare.

Pe străzile Londrei au patrulat în cursul nopții 16000 de polițiști, de cinci ori mai mulți ca în timpul unei zile obișnuite de marți, ceea ce a descurajat multe dintre atacurile petrecute în cele trei zile precedente când jafuri, incendieri de imobile și mașini și atacuri împotriva poliției s-au petrecut pe scară largă.

La Londra peste 500 de persoane, în majoritate tineri, au fost arestate și peste 100 trimise în judecată, majoritatea sub acuzația e spargere și distrugere de proprietate.

Atacurile au început sâmbătă seara după o demonstrație pașnică de protest în cartierul nord-londonez Tottenham împotriva împușcării mortale a unui tânăr de 29 de ani de către poliție.

Între timp, o anchetă independentă a stabilit că cel ucis, Mark Duggan, nu a deschis focul, deși la fața focului a fost găsită o armă încărcată.

Premierul Cameron a rechemat Camera Comunelor din vacanță, care se va întruni joi în sesiune extraordinară.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Revoltele și devastările se extind în Marea Britanie

Premierul britanic David Cameron s-a întors de urgență din vacanță și urmează să conducă o ședință a cabinetului restrâns de...

Închide
3.146.37.35