caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Diaspora



 

În atenția potențialilor infractori români (cu sau fără voie) în Marea Britanie (II)

de (31-7-2011)

Revin cu o nouă informare după cea din martie 2010, în articolul http://www.acum.tv/articol/6620/. Între timp, potrivit datelor oficiale, numărul infracțiunilor comise în Anglia și Țara Galilor de cetățeni români a ajuns pe locul doi, după polonezi, în topul infracțiunilor comise de cetățeni proveniți din statele membre ale Uniunii Europene (http://www.acum.tv/articol/33913/).

Așadar :

  • Nu achiziționați documente de identitate false – carte de identitate, pașaport, permis de conducere. Este o infracțiune foarte gravă, pasibilă de pedepse cu închisoare imediată. Folosirea unor astfel de documente pentru obținerea de foloase pecuniare constituie o infracțiune separată care antrenează o altă pedeapsă și poate rezulta în confiscarea beneficiilor obținute pe seama lor.
  • Dacă cineva vă propune să încasați un cec, oferindu-vă să vă procure acte de identitate false, refuzați pe loc. Riscați să fiți prins(ă) – operatorii de la instituții financiare detectează foarte ușor frauda  – și trimis în judecată, în timp ce acei ce v-au băgat în bucluc dispar fără urmă.
  • Dacă vă ocupați cu strângerea de metale pentru reciclare (o activitate din ce în ce mai atractivă dat fiind prețul extrem de ridicat al metalelor la ora actuală) nu luați nimic de pe proprietatea cuiva fără să cereți voie, în caz contrar comiteți furt.
  • Nu vă suiți la volan după ce ați băut alcool. Nici nu e nevoie să vă deplasați pentru a încălca legea, simpla aflare la volan în stare de ebrietate într-un vehicul staționar cu cheia în contact poate constitui încălcarea legii, iar instanțele sunt obligate să suspende dreptul de a conduce tuturor celor care sunt găsiți vinovați de depășirea limitei legale pentru alcoolemie. Reamintesc, refuzul de a sufla în aparatul de mpsură a alcoolemiei reprezintă în sine o infracțiune.
  • Dacă sunteți implicat(ă) într-un furt sau spargere alături de alte persoane, faceți parte dintr-o acțiune în grup (circumstanță agravantă) și aveți aceeași vinovăție ca și ceilalți, chiar dacă stați doar “de șase”.
  • Nu purtați la dumneavoastră genți căptușite cu folie pe dinăuntru (menită să împiedice declanșarea alarmei la magazine atunci când se încearcă scoaterea de mărfuri neachitate). Chiar dacă nu furați nimic, doar posesia unei astfel de genți constituie o infracțiune numită mers pregătit la furat.
  • Nu agresați fizic sau verbal pe nimeni. Chiar și împingerea unei persoane fără voia ei constituie o infracțiune numită common assault – atac. Violența conjugală este luată extrem de în serios de poliție, iar comiterea ei în fața copiilor constituie o circumstanță agravantă.
  • Dacă locuiți în comun, așa cum stau majoritatea românilor din Marea Britanie, feriți-vă de scandaluri, mai ales când se consumă alcool. Rezultatele pot fi tragice.
  • Fiți atenți cu ce scoateți pe gură: amenințările de orice fel și mai ales cele cu moartea sunt luate foarte în serios și vă pot duce la închisoare.
  • Nu purtați cuțit sau spary-uri paralizante asupra voastră în public. Sunteți pasibili de pedepse cu închisoarea.
  • Bărbați, asigurați-vă de consimțământul femeii înaintea unui contact sexual, chiar în relații de parteneriat – căsătorie, concubinaj. Potrivit legii, un NU din partea femeii înseamnă NU și încălcarea acestuia constituie potențial infracțiune de viol care poate fi pedepsit cu închisoarea, termenele ajungând până la închisoare pe viață.
  • Nu încercați fraudă la bancomat. Măsurile de securitate la bancomate s-au îmbunătățit radical în ultimii ani și, mai devreme sau mai târziu veți fi prins(ă). Fie și numai posesia de dispozitive de fraudă la bancomat poate fi pedepsită cu închisoarea.

Sper ca cele scrise de mine să fie utile, chiar dacă nu-mi fac iluzia că prea mulți dintre cei din categoria menționată în titlu citesc revista ACUM. Dar având în vedere creșterea numărului de români care aleg să vină în Marea Britanie poate că cei care citesc aceste rânduri i-ar putea informa pe unii dintre acești români, care riscă să cadă în infracțiune nu neapărat din intenție, ci din neștiință.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Ce legătură este între Breivik și Eminescu?

Pe măsură ce apar detalii despre Andres Behring Breivik, judecat pentru atentatele teroriste din 22 iulie de la Oslo, în...

Închide
3.145.63.136