caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ei vor face o diferenta



 

ARTIŞTI ROMÂNI DIN DIASPORA

de (24-7-2011)
1 ecou

Alina Cojocaru (en.wikipedia. org/wiki/Alina_Cojocaru)

Alina Cojocaru  prim-balerina de origine română de la Royal Ballet din Londra a fost invitatul special în sezonul de primăvară al companiei American Ballet Theatre de la Metropolitan Opera House, informează site-ul talkdanceworld.com. Evenimentul, desfăşurat între 17 mai şi 10 iulie, a celebrat 70 de ani de la înfiinţarea acestei companii de balet celebră pentru modul în care reuşeşte să capteze şi să concentreze, în cadrul aceleiaşi producţii, numeroşi invitaţi străini de prestigiu.

Pe un alt meridian artistic, în luna mai a acestui an Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia şi Accademia Teatro alla Scala au organizat la sediul Operei Naţionale Bucureşti o selecţie în vederea acordării unei burse de studiu la Accademia Teatro Alla Scala din Milano.

Comisia de jurizare a fost formată din Daniele Borniquez, directorul Departamentului Muzică din cadrul Accademia Teatro alla Scala, Umberto Bellodi, reprezentant al Departamentului Proiecte Internaţionale din cadrul Accademia Teatro alla Scala şi Mihai Stan, membru observator din partea Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Dintre  cei 11 candidaţi înscrişi, au fost alese sopranele Simona Nicoletta Jidveanu, Rodica Vica şi Letiţia Viţelaru în vederea participării la selecţia finală de la Milano.

Soprana Letitia Vitelaru (romaniaintheworld. wordpress.com/2011/07/22/italia-prima-soprana-de-origine-romana-care-obtine-o-bursa-de-studiu-la-academia-della-scala/)

Letiţia Viţelaru a câştigat alături de alţi 8 concurenţi bursa de studiu la Departamentul Muzică al prestigioasei  Accademia Teatro Alla Scala, devenind prima soprană româncă care reuşeşte o asemenea performanţă.


Ecouri

  • nina: (26-1-2012 la 06:13)

    LE urez multa bafta,sanatate,realizari la cota MAXIMA in cariera,si rog reprezentantii culturali romani,de peste hotare,sa ajute,sa promoveze aceste TALENTE ROMANESTI!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Cadel Evans – primul ciclist australian care câștigă Turul Franței

Cadel Evans a devenit primul australian din istorie care câștigă Turul Franței, cea mai importantă competiție ciclistă internațională și una...

Închide
3.14.70.203