caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

De ale pescarilor

de (24-7-2011)

In urma cu cateva zile in urma am avut ocazia sa pescuiesc la ocean. Aceasta imi adduce aminte de copilarie cand cu ace cu gamalie si ata simpla, mai rara cu fir de nailon de calitate prindeam (dar si scapam) pesti .

Destinul imi umple in schimb astazi bucuria cu unelte pricopsite, lansete, mulinete si ace din otel suedez ce fac viata mai usoara pescarului.

Pescuitul sportiv in sine completeaza si placerea unei mese cu peste proaspat.

Se intampla ca pestele sa si piarda calitatea prospetimii pe timp de vara cand e lasat prea mult in caldura, in pungi de plastic etc pana ajungem acasa.

Daca nu avem un juvelnic sa l lasam inca viu in apa pana la sfarsitul zilei de pescuit, am putea sa sa-l curatam pe malul lacului, sa-i scoatem “urechile” (branhiile) si e necesar sa-l spalam cu apa din locul de unde am pescuit pestele, sa presaram sare si sa-l invelim in hartie sau chiar in frunze verzi (nu de salcie-sunt amare). Urzicile si frunzele de hrean sunt ideale.

La ocean nu am nici urzica, nici hrean asa ca am folosit doar sarea si am asezat pestele eviscerat intr-o cutie frigorifica.

Am prins cativa pesti numiti in engleza Croaker ce in momentul scoaterii lor din apa scot sunete asemenea broastelor. Seamana cu bibanul.

As propune o reteta de peste oceanic la cuptor.

Ingrediente

3 pesti taiati in bucati mai mari (curatati si spalati bine si unsi cu ulei si lamaie)

1 fruct de mango

2 rosii

2 fire de ceapa verde

sare, piper boabe, felii de lamaie

1 pahar de vin dulce

50 gr migdale in felii si prajite usor in prelabil la cuptor (precum semintele de dovleac)

Metoda de preparare

Dispuneti pestele condimentat,  in felii pe o tava in cuptorul incins. Dispuneti  feliile de lamaie si turnati vinul in tava.

Lasati la cuptor timp de 20 30 minute pana pestele se rumeneste, iar lichidul din tava incepe sa scada.

Separat taiati fructul de mango, rosiile si ceapa in cuburi mici si le amestecati cu su suc de lamaie.

Inainte de servire presarati peste fiecare bucata de peste migdale si  cate o lingurita din amestecul mango-rosii-ceapa .

PS Paine de casa proaspata si un vin alb rece cu apa minerala ar acompania de minune pestele oceanic

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Insula Santorini din arhipelagul Insulele Ciclade

Insula Santorini, situată în Marea Egee, aparține de arhipelagul Insulele Ciclade, oferind cele mai spectaculoase peisaje din Grecia şi din...

Închide
44.222.212.138