caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Cantina din garaj

de (17-7-2011)

La tara, in vremurile pe cand satul isi asuma identitatea si in obiceiuri fascinante – acum literatura, lumea se folosea de o bucatarie improvizata in aer liber mai ales in timpul verii.

Experientele culinare din afara apartamentului ori a casei ne confera placeri inedite in alegerea meniului, in improvizarea bucatariei.

Asa cum ma refeream intr-un articol anterior, trebuie sa ne adaptam la spatiul si la posibilitatile gatitului afara cu respectarea normelor de igiena si de protectie impotriva incendiilor.

Am ales un meniu usor de sezon ce nu necesita un grad ridicat de preparare.
De data aceasta l-am avut din nou ca partener pe Dani, un adolescent indemanatic, dornic sa invete cate ceva din arta culinara. Impartasirea cunostintelor, schimbul de pareri, precum si degustarea mancarii inainte ca aceasta sa devina un produs finit au mereu farmecul simplu, senin aidoma unei zile de vara. Impreuna cu Dani am elaborat o mancare compusa dintr-o buchetiera de legume si creveti in usturoi si busuioc.

Ingrediente

2 dovlecei de marime mijlocie
250 cartofi noi bine spalati si taiati in jumatati dati in clocot timp de 15 minute
2 brocoli taiati in buchete mai mici
1 conopida de marime mijlocie
2 fire de busuioc proaspat
4-5 catei de usturoi taiati marunt
20 creveti proaspeti
piper, boia dulce de ardei, sare
1 lamaie
50 ml de ulei
50 gr de frunze de patrunjel proaspat

Metoda de preparare

In lipsa unui ceaun de fonta (tuci traditional) folosesc o noua tigaie electrica de Teflon.
Se incalzeste uleiul si se calesc mai intai cartofii (10 minute), apoi se dauga docleceii (gen italienesti verzi si galbeni-zucchini), conopida si se mai lasa alte 10 minute. La urma se adauga broccoli si se mai calesc legumele alte 10 minute. Se presara frunzele de patrunjel proaspat, sarea, piperul boiaua peste legume si se lasa acoperite intr-un castron. In aceeasi tigaie (dupa ce am curatat-o) calim crevetii in ulei si in usturoiul maruntit timp de 10 15 minute pana culoarea acestora se schimba in rosu deschis.
Nu trebuie lasati f mult, altfel se intaresc. Se presara frunzele de busuioc peste creveti si sucul lamaiei.
Se servesc impreuna cu crevetii si o franzela alba.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
De ce am ajuns să detest naționalismul și pe naționaliști

Le recomand naționaliștilor, chiar dacă nu au intenția să abandoneze această ideologie detestabilă, să-i lase în pace pe cei care...

Închide
18.224.0.25