caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Remaniere de guvern in Grecia

de (19-6-2011)

In preajma unui sir de sedinte importante Europene cu subiect principal acordarea unui nou imprumut catre Grecia, primul ministru socialist elen a remaniat guvernul. Aparent, anterior, a existat o incercare de intrunire a unui guvern de salvare nationala care a esuat din cauza refuzului opozitiei conservatoare. Scopul remanierii a fost intrarea in guvern a unor ofiteri ai opozitiei interne a partidului, de nuanta traditionala si sacrificarea unor membri apropiati primului ministru.

Astfel guvernul este condus de un triumvirat in care primul-ministru G. Pamapndre este primul dintre egali, urmeaza vice-prim ministri: Th.Pangalos un veteran socialist de nuanta modernizatoare si noul primit E. Venizelos reprezentantul aripii traditionale.

Singurul scop al remanierii este unirea partidului socialist inaintea votului din data de 28 a unui program pe termen mediu de restructurare a economiei si sectorului public in vederea adaptarii la un nou acord de imprumut de care are nevoie Grecia pentru a nu intra in faliment.

Pasul urmator va fi oraganizarea de alegeri si in acest scop primul-ministru G. Papandreu are nevoie si de voturile socialistilor traditionali si a simpatizantilor care il sustin pe E.Venizelos.

Europa se lupta sa salveze Grecia pentru a evita un impact negativ asupra monedei comune euro. In fapt miza nu este salvarea Greciei ci a euro.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
RUSIA: RIVALITATE POLITICĂ SAU FARSĂ ELECTORALĂ

Fedratia Rusa se pregateste pentru alegeri parlamentare in decembrie 2011 si prezidentiale in martie 2012. In ultimii zece ani, Duma...

Închide
44.200.74.73