caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Reportaj 

Yonge Street – cea mai lungă stradă din lume

de (22-5-2011)
1 ecou

Yonge Street este o arteră de circulație majoră a Canadei, care pornește din Toronto (malul lacului Ontario), spre nord (North Bay), arcuindu-se spre nord-vestul provinciei Ontario. A fost recunoscută în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai lungă stradă din lume -1896 km- construcţia sa reprezentând un eveniment naţional cu semnificaţie istorică. O mare parte a arterei urmează un vechi traseu al aborigenilor care lega Lacul Ontario de partea de nord a regiunii. Yonge Street a reprezentat, de asemenea, traseul pentru prima linie de metrou în Canada. Strada a fost numită astfel ca un omagiu adus lui Sir George Yonge, expert în drumurile antice romane.

Dundas Square – Yonge Street intersecție cu Dundas Street – reprezentarea în asfalt a celei mai lungi străzi din lume

Hockey Hall of Fame – 30 Yonge Street – Yonge Street intersecție cu Front Street

Hockey Hall of Fame – dedicată istoriei hocheiului pe gheaţă, este atât muzeu, cât şi galerie a faimoșilor, deţinând exponate legate de jucători, echipe, National Hockey League (NHL) înregistrări, suveniruri şi trofee, inclusiv Cupa Stanley. Clădirea a fost proiectată de Frank Darling (arhitect) şi George S. Curry.

Nou și vechi pe Yonge Street într-o îmbinare armonioasă

Pilon „Downtown Yonge”  la intersecția lui Yonge Street cu Richmond Street


Zgârie nori – prezență tipică pe Yonge Street, în apropierea districtului financiar

Polițiști călare în inima metropolei – Yonge Street intersecție cu Queen Street

Elgin and Winter Garden Theatres

Teatrul Elgin și Teatrul Grădina de Iarnă sunt o pereche de săli de teatru supraetajate, ultimele supraviețuitoare de acest gen în lume, datând din epoca regelui Edward al VII-lea (1901-1910). Clădirea a fost construită în 1913, fiind proiectată de arhitectul Thomas W.Lamb. Situat la etaj, Teatrul Grădina de Iarnă e decorat cu picturi murale, iar tavanul este ornat cu frunze, dând impresia unei păduri.

197 Yonge Street – construită în 1905, clădirea a aparținut inițial Băncii Canadiene de Comerț – acum se află pe piața imobiliară –  proiectată de firma de arhitecți „Darling and Pearson”

205 Yonge Street – construită în 1905, clădirea a aparținut inițial Băncii din Toronto – proiectată de arhitectul E.J.Lennox

Canon Theatre

Teatrul Canon, inițial Teatrul Pantages, proiectat de arhitectul Thomas W. Lamb, și-a deschis porțile în anul 1920, fiind cel mai mare cinema din Canada (3373 de locuri) şi unul dintre cele mai elegante.

Toronto Eaton Center – intrarea – 220 Yonge Street

Toronto Eaton Centre este un mare centru comercial şi complex de birouri situat în centrul orașului Toronto. În ceea ce priveşte numărul de vizitatori, acest mall este una din atracţiile turistice locale de frunte, cu aproximativ un milion de vizitatori pe săptămână. Este de asemenea cel mai mare mall din estul Canadei şi al treilea ca mărime din întreaga țară.

Yonge – Dundas Square

Este o piață publică comercială, în formă pătrată, una dintre cele mai aglomerate intersecții din Toronto. Dundas Square a fost construită în timpul unui proiect de revitalizare, creată prin demolarea unui bloc de clădiri comerciale în noiembrie 2002 și dată în folosință la 30 mai 2003. În prezent, piața este gazda concertelor de muzică, proiecțiilor de film, şi a altor evenimente publice.

Ecouri

 • agneta precup: (23-5-2011 la 09:02)

  Draga Cristina,am citit cu placere reportajul tau si am aflat multe lucruri
  foarte interesante.Portiuni din Yonge Street,le-am strabatut de mai
  multe ori in plimbare,pe jos,cand am fost in vizita la copii.Cel mai des
  mergeam pe strada paralela Bayview pana la intersectia cu Major MacKenzie,
  apoi pe aceasta pana la Yonge apoi pe Yonge pana la High Teck inchizand
  astfel dreptunghiul.In acesasta zona nu sunt constructiile uriase,monumen-
  tale a caror fotografii le prezinti in reportaj;este o zona cu case familia-
  le cu mici gradini cu flori alese si ingrijite.Este o placere sa te plimbi,
  sa vezi mult verde,pomi si gazon tuns si nelipsitele cosuri de basket pe zid
  Atat uriasii zgarie nori cat si casele mai mici si cochete sunt parte din Yonge Street……Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Românul, faţă cu pârghiile ascunse ale civilizaţiei occidentale

La întoarcerea în ţară, românii povesteau contrariaţi sau amuzaţi cum nu au ştiut să tragă apa la veceu, nu au...

Închide
44.220.44.148