caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Savoir Vivre



 

Într-o singură bătaie de inimi

de (15-5-2011)
1 ecou

În fiecare an, la începutul lunii mai, prin intermediul “Fundației pentru inimă și accidente vascular cerebrale” – Heart and Stroke Foundation în Toronto se desfășoară campania de colectare a fondurilor bănești alocate cercetării în domeniu.

Fundația – o federaţie formată din 10 fundații provinciale – sărbătoreşte 50 de ani de activitate orientată spre îmbunătățirea sănătății cardiovasculare a canadienilor. Sute de mii de cetățeni fac o diferenţă în fiecare an prin strângerea de fonduri bănești, punând la dispoziția fundației timp și donații, care, la rândul lor, vor fi returnate înzecit canadienilor pe diverse căi.

Bicicleta cu 30 de locuri

Una din modalitățile eficiente de colectare a fondurilor bănești o constituie Heart & Stroke Big Bike Ride – eveniment anual, bazat pe spiritul colectiv, conceput pentru organizaţii, companii şi grupuri de oameni dornici să întindă o mână de ajutor. Echipe formate din 29 de cicliști entuziaşti (plus un șofer angajat al fundaţiei), pedalează pe o bicicletă uriașă, timp de 20 de minute, prin cartier, în vederea susținerii cercetării în domeniul bolilor de inimă și accidentelor vascular cerebrale.

Există doar șapte asemenea biciclete, fiind transportate dintr-o provincie în alta, atrăgând și implicând canadienii din întreaga ţară. Anul trecut peste 50000 de cicliști, în peste 200 de comunităţi, au contribuit la colectarea a peste 7 milioane dolari pentru cercetare! Aceasta ajută la obținerea de rezultate deosebite, care pot schimba viața, nu numai a pacienților cu boli de inimă și vasculare, dar în cele din urmă, a tuturor canadienilor.

Echipa noastră

În compania unde lucrez, Robbie, căpitanul echipei noastre, un suflet mare, devotat acțiunilor umanitare, ne inspiră an de an, încurajându-ne să colectam fonduri în vederea participării la plimbarea pe bicicleta cu 30 de locuri. E ușor să asamblezi o echipă de 29 de membri, când fiecare are o poveste a lui. Nu există persoană care să nu știe pe cineva în familie, prieteni, cunoscuți, care au fost afectați mai repede sau mai târziu de boli de inimă sau accidente vasculare.Nu trebuie să fii un biciclist campion ca să poți participa la această acțiune. E suficientă dorința de a întinde o mână de ajutor celor care au nevoie de ea. Să nu uităm că bolile de inimă constituie principala cauză a decesului canadienilor în prezent.

Heart & Stroke Big Bike Ride a fost și anul acesta o experiență de neuitat, o aventură alături de prieteni și colegi, excelent exemplu de muncă în echipă. Toți sunt veseli, pedalând energetic; oamenii pe stradă se opresc din graba lor, fotografiază, șoferii claxonează, este o atmosferă generală de optimism, bicicleta se mișcă în ritmurile muzicii antrenante.

Cu puțin efort am făcut o diferență în societate, generozitatea fiind cheia succesului. Și totul….într-o singură bătaie de inimi.

Ecouri

  • itzhak bareket: (23-5-2012 la 17:49)

    …exemplu exemplar care merita sa fie adoptat cu entuziasm si succes pretutindeni.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
“Vârsta obiectelor” sau ce a mai rămas dintr-o viaţă

[caption id="attachment_31592" align="aligncenter" width="150" caption="Instantaneu din spectacol"][/caption] Spectacol-lectură realizat de un grup de rezidenţi de la Căminul de vârstnici "Amalia...

Închide
54.81.33.119