caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Romania



 

Va fi o bucurie fără horă, fără orgasme

de (17-4-2011)

Pe sub ştirile „fierbinţi”, difuzate de toate televiziunile din România, cu privire la divorţurile dintre vedetele din „şoubiz”, Monica şi Irinel Columbeanu, respectiv Pepe şi Oana Zăvoranu, ştiri dictate din raţiuni de audienţă, se insinuează, tot mai vădit, confruntarea dintre grupările din PD-L, în perspectiva alegerilor pentru preşedinţia partidului, din 14 mai.

Dacă poporul nu pare foarte interesat de viitorul preşedinte al PD-L, că va fi el Emil Boc sau va fi Vasile Blaga, totuşi cele câteva mii de pedelişti, plus directorii, puşi în funcţii pe criterii politice, simt o fierbinţeală pe la tâmple şi ceva palpitaţii la inimă, când vine vorba despre viitorul partidului aflat la putere. Ei simt o fierbinţeală, dar asta nu-i ajută prea mult în a lua vreo decizie privind viitorul preşedinte, fiindcă pierderea puterii se prefigurează tot mai clar în orizontul alegerilor generale din 2012. Criza, corupţia, scandalurile politice, au dus PD-L-ul la un prag de simpatie de sub zece la sută. Tristeţea portocalie e generală.

Totuşi, cineva este vioi, implicat şi înverşunat. Este vorba despre preşedintele României, Traian Băsescu, care nu-şi face nicio problemă în a-i face galerie lui Emil Boc, în cursa pentru preşedinţia partidului. Dacă până la preşedintele Ion Iliescu se mai purtau discuţii despre obligaţia preşedintelui României de a manifesta echidistanţă faţă de partide, conform prevederilor Constituţiei, acum subiectul a fost abandonat complet, din moment ce Traian Băsescu, nu-şi mai bate capul cu echidistanţa şi se comportă ca şeful suprem al PD-L ului.

Duminică, în 17 aprilie, referindu-se fără niciun echivoc la pedelistul Vasile Blaga, adversarul lui Emil Boc pentru funcţia de preşedinte al partidului, Traian Băsescu l-a făcut căprar, cum ar veni varianta populară a gradului de caporal în armata română. Sugestia este foarte clară: Vasile Blaga este un tip milităros, limitat şi stupid. Traducerea şi mai limpede a mesajului este: Îl vreau pe Boc preşedinte al PD-L-ului, sub nicio formă pe Blaga. Doar doi lideri din PD-L, Radu Berceanu şi Cristian Boureanu, au făcut declaraţii publice, referitoare la atacul lui Băsescu la Blaga, folosindu-se de maxima celebră şi la îndemână: Orice caporal poate avea în raniţă bastonul de mareşal. Ceilalţi „ofiţeri” din PD-L au tăcut mâlc. Nici că aşa este, nici că invers. Tăcerea aceasta poate fi interpretată cel puţin în două feluri: Ori le este frică de Băsescu şi nu vor să iasă la bătaie, nu vor nici să-l susţină cu Boc, nici să-l contrazică, pentru că, Doamne fereşte, dacă iese, totuşi, Boc, ce ne facem?! Ori nu s-au hotărât încă şi mai negociază în subteran. Ar mai fi şi a treia variantă, că ar avea simţul ridicolului, dar aceasta este puţin probabilă.

Peste toate, un lucru este evident, bătălia a început, dar nu pare atât de crâncenă. Gruparea câştigătoare se va bucura, va zâmbi cu superioritate şi îşi va bea şampania corespunzătoare. Dar, nu va fi nicio horă a bucuriei, niciun orgasm, deoarece PD-L-ul îşi alege un preşedinte care, foarte probabil, după 2012, va conduce partidul din opoziţie.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Ochiul din sticlă

O fi respiraţia scăpată de sub cravată, Amprenta palpabilă a sufletului congelat, Ori ochiul din sticlă mi se prăbuşeşte în...

Închide
3.145.191.22