caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Secundele mele



 

Amintirea Mamei

de (3-4-2011)
2 ecouri

Pe data de 29 martie Mama ar fi împlinit 87 de ani. Deși mă trezisem devreme, încercam să păstrez sub pleoapele închise chipul său blând, apărut în vis. Mama! De opt ani nu mai sărbătorim această zi. Mă simt văduvită de bucuria apelului telefonic făcut dis-de-dimineața, de vocea ei, mulțumirea sufletească pe care o simțeam amândouă, jumătăți ale unui întreg plămădit în timp.

Tot ceea ce mi-a rămas sunt amintirile, întâmplările frumoase, trăirile pe care le prețuiesc și le port în sufletul meu. „Crinul Mamei”, simbolul dragostei ce mi-a purtat-o, înflorit pentru prima dată de ziua ei, îndoliat la trecerea sa în neființă, a renăscut, anul acesta bucurându-mă din nou cu florile lui roșii portocalii. http://www.acum.tv/articol/11210/

Am aprins o candelă pentru sufletul ei pe care îl simt mereu aproape, cu mine, lângă mine.

Gândul mi-a zburat la una din aniversările zilei sale de naștere, sărbătorită în Toronto, în mijlocul familiei sale dragi. Doream să îi ofer un cadou special și pentru că în acel an se juca faimosul muzical “Mamma mia” pe scena unuia din prestigioasele teatre canadiene, am cumpărat două bilete la una din reprezentații. Deși nu înțelegea o boabă de engleză, Mama a primit cu bucurie vestea; important era că urma să petreacă o seară alături de fiica ei.

De ce îmi amintesc oare și astăzi acea seară? Pentru că, pe lângă fericirea care o trăiam atunci alături de Mama, îmbrățișările și apropierea pe care le simt și astăzi, am primit atunci încă o lecție de viață: modestie, bucurie în lucruri simple, niciodată nemulțumire legată de cei din jur. Încerc, dragă Mamă, să îți urmez exemplul și chiar dacă nu întotdeauna reușesc, iubirea mea față de tine a rămas neschimbată, deși acum nu mă mai pot cuibări la pieptul tău, lăsându-mi creștetul mângâiat de degetele tale. “Cristinica mamii!” vocea ta îmi vibrează încă în suflet.

Ecouri

  • Paulina Eliza Duta: (4-4-2011 la 13:50)

    Bucuria in simplitate.Modestia.Multumirea sufleteasca a rodului implinit pe care-l lasa Mama in urma ei…
    Este balsamul care mai alina durerea despartirii, faptul ca ai facut-o pe Mama fericita.

  • agneta precup: (10-4-2011 la 06:34)

    Cred ca Mama este cea care transmite
    copilului „bagajul”necesar pentru
    lupta cu viata si pentru a stii sa
    deosebeasca binele de rau.Dar ii
    daruieste si toata dragostea ei, ceace
    este de nepretuit.
    Fie amintirea ei binecuvantata,a fost
    un om deosebit.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Promoția disperării

Promotiile din supermarketurile romanesti infatiseaza scene incredibile.

Închide
35.168.113.41