caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Republica Moldova



 

Biden trimite un semnal de sprijin coaliției de guvernare din Moldova

de (5-3-2011)

Vicepreședintele Statelor, Joe Biden, va exprima sprijinul pentru Alianța pentru Integrare Europeană (AIE) – coaliția de guvernare din Republica Moldova – în timpul vizitei pe care o va întreprinde la Chișinău pe data de 11 martie.

În cadrul unei videoconferințe cu presa, consilierul de securitate națională al vicepreședintelui, Tony Blinken, și directorul principal pentru chestiuni rusești și euro-asiatice, Mike McFaul, au anunțat că Joe Biden se va întâlni cu premierul Filat, pe care l-a primit la Washington în ianuarie 2010, și cu președintele interimar, Marian Lupu.

Este prima vizită a unui președinte sau vicepreședinte al Statelor Unite în Republica Moldova și are loc, au reamintit consilierii vicepreședintelui, în anul când țara aniversează 20 de ani de la declararea independenței. Ei au adăugat că eforturile Moldovei pentru punerea unei temelii democratice și a unei piețe libere au inspirat admirație în regiune.

Cei doi înalți funcționari de stat au declarat că guvernul SUA sprijină aceste eforturi ale Republicii Moldova, după cum sprijină și rezolvarea conflictului din Transnistria, într-un mod în care să fie salvgardată suveranitatea și integritatea teritorială a țării.

Răspunzând unei întrebări a presei, cei doi consilieri au spus că se așteaptă ca în timpul discuțiilor cu liderii de la Chișinău să fie abordată și problema traficului de persoane din Moldova și Rusia.

Chișinăul va fi ultima etapă a unui mini-turneu european al vicepreședintelui Biden care va mai cuprinde vizite în Finlanda și Rusia.

Recent, doi senatori Republicani de frunte, Richard Lugar (http://www.acum.tv/articol/26080) și John McCain (http://www.acum.tv/articol/27911), și-au exprimat public sprijinul pentru Republica Moldova în conflictul nistrean și au cerut administrației, inclusiv Casei Albe, ridicarea restricțiilor comerciale din relațiile cu Chișinăul.

Textul integral al videoconferinței poate fi consultat aici – http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2011/03/04/conference-call-vice-president-bidens-upcoming-trip-finland-russia-and-m

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
44.211.24.81