caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

Uniunea Social Liberală, un concubinaj politic neviabil

de (27-2-2011)
1 ecou

Cât de însetat trebuie să fii de putere ca să treci peste principiile şi normele de conduită  ce  ţi-au călăuzit  paşii în  viaţa politică şi în virtutea cărora te-ai identificat cu un partid politic. Cât de pătimaş trebuie să fii în urmărirea unui ţel, fie el şi cu o miză extremă, ca să te abaţi de la traiectoria politică pe care te-ai înscris şi care ţi-a adus atâtea satisfacţii şi recompense.

Fireşte că este vorba de liderul liberalilor, Crin Antonescu şi de recenta sa ispravă – joncţiunea cu PSD-ul lui Victor Ponta. Această struţo-cămilă, botezată Uniunea Social Liberală (USL), rezultată dintr-o combinaţie politică contra naturii şi  constituită exclusiv în vederea răsturnării administraţiei Băsescu – Boc, nu poate duce la nimic bun, ci dimpotrivă, la o deteriorare şi mai accentuată a stării naţiunii. Pentru că, având în vedere criza profundă în care a fost cufundată România în ultimii zece ani, guvernele ce s-au succedat întrecându-se în incompetenţă, cei ce vor prelua frâiele ţării,  pentru a o menţine pe linia de plutire, vor fi nevoiţi să se supună directivelor venite din afară, iar după cum se ştie, organismele financiare internaţionale îşi condiţionează  împrumuturile de luarea unor măsuri extrem de drastice de către guvernanţii de la Bucureşti.

De aceea, în perspectiva  deloc îmbucurătoare ce se conturează, joncţiunea dintre PNL şi PSD este cât se poate de neinspirată, incapacitatea  forţelor de stânga în gestionarea treburilor ţării fiind un fapt dovedit. Iar neviabilitatea concubinajului unor rivali  întru ideologie se va adeveri în cel mai scurt timp, USL urmând a avea soarta defunctei D.A.- Dreptate şi Adevăr, alianţă încropită în 2004 între PD şi PNL, teoretic compatibilă, având parteneri de aceeaşi culoare politică.

Ecouri

  • musat: (4-3-2011 la 14:32)

    Actualele partide politice sunt mai mult sau mai putin derivate ale impregnarii FSN, a se citi infiltrare.
    Practic linia a doua a PCR si copii acestora au infiltrati si confiscat partide istorie.
    Cauza este dorinta de legitimitate si nevoia de a fi se cosmetiza si a parea altceva decit sunt.
    Practic s-au impartit in echipe si au organizat campionat in care numai ei sunt cistigatori.
    Pentru ei nu conteaza ce nume poarta partidul lor, este de ajuns sa controleze societatea si sa le iasa afacerile.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Despre Babe şi Moşi

Primăvara e după colţ. Mâine e Mărţişorul, ziua primei Babe din cele nouă (numărul cojoacelor lepădate de Baba Dochia) un...

Închide
54.163.221.133