caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Album



 

Iubirea dintre noi

de (13-2-2011)
2 ecouri

Ne bate primăvara în inimi…Să-i deschidem:

Lapislazulii lumii sunt toţi în ochii tăi’

Cât negurile vieţii putem să le desfidem,

Alt soare să aprindem pe vechile ei căi…

E mâna ta în aer ? Sau prima rândunică ?

E tremur lung de pleoapă ? Ori gingaş flutur viu ?

Bob roşu de măceaşă–mi întinde gura-ţi mică,

Trunchi zvelt de măr cu roadă stă trupul tău mlădiu.

Şi înţeleg prin tine acum întreaga fire,

Mă-mpac cu rânduiala din asprul univers,

Typhonul ce sfărâmă corăbii în neştire,

Picioru-ţi scump ce calcă o biată gâză-n mers,

Zăpezi şi flori şi fructe în drum ţi se aştern,

Pe rând, supuse toate la ritmul tău etern !

( Vasile Voiculescu- Ultimele sonete închipuite ale lui Shakespeare în traducere imaginară / CLXVIII, Ed.Humanitas , 2006)

Modernizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în anul 2010, Salina Turda a fost  amenajată în scop turistic și curativ deținând în prezent săli de tratament, de sport şi un amfiteatru . Demne de văzut sunt utilajele medievale bine conservate din mină (unice în Europa): fierăria, crivacul și moara de sare.  Salina Turda este înscrisă pe lista Monumentelor Istorice ale județului Cluj ( nota Red.)

Ecouri

  • Andrea Ghita: (17-2-2011 la 08:41)

    Frumoase poze, reflectand iubirea dintre cei doi tineri care nu sunt figuranti, ci chiar protagonistii unei povesti de dragoste romantica si implinita (o spun in cunostinta de cauza!)

  • Paulina Eliza Duta: (17-2-2011 la 15:59)

    Îmi plac nespus ”paşii în doi “ surprinşi prin coridoarele salinei…Din adâncul sărat al pământului până la înălţimea Feleacului are loc o purificare a senzaţiilor, în care iubirea îşi întregeşte chipul prin atingerea delicată a celor doi îndrăgostiţi vegheaţi de stelele înserării.
    Cosmin are marele dar de a rămâne discret alături, consemnând asemenea unui scrib din vechime, povestea unor tineri îndrăgosţiţi …
    Asistând astfel la emoţia unor oameni împliniţi sufleteşte, mă înclin în faţa fericirii lor
    dăruite celor care cred că iubirea este tot ceea ce contează în viaţă, devenind esenţă şi izvor de frumuseţe… precum sarea,care înaintea oricărui alt condiment, oferă gust bun mâncării.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Rock-ul și cartea!

Rock-ul romanesc a avut parte totdeauna de oameni care au stranse legaturi cu cartea. Urmarind lista celor ce au cantat...

Închide
18.233.223.189