caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

Să-i ocrotim pe îndrăgostiţi!

de (13-2-2011)
3 ecouri

Îmi place ziua de Sfântul Valentin, pentru că văd răsărind  o sumedenie de perechi înlănţuite , se poartă puzderie de inimioare de toate mărimile şi culorile. Cercei poznaşi, broşe şi medalioane sub formă de inimă, ceşcuţe şi farfurioare, ba chiar şi aşternuturi decorate cu stoluri de inimioare. Se  dăruieşte, se zâmbeşte, se fac declaraţii de dragoste care, chiar dacă durează cât un balon de săpun, lasă o amintire  însorită.

Nu sunt oripilată de „ofensiva kitsch-ului” sau de „caracterul comercial” al acestei sărbători „importată din apus”, atâta vreme cât te îndeamnă să faci daruri, să îmbrăţişezi, să surâzi!

Nu m-au deranjat niciodată inimile străpunse de săgeţi zugrăvite pe ziduri sau scrijelite pe scoarţa copacilor. (în Parcul Mare sunt câţiva castani bătrâni care poartă astfel de cicatrice) ci încercam să-mi imaginez personajele şi povestea aflate dincolo de iniţiale. După cum, în şarada „A + B = IUBIRE”,  scrisă pe asfalt cu cretă colorată, lângă figurile pentru şotron, cel mai mult mă fascina semnul plus…

M. Chagall: Plutind deasupra oraşului

Îndrăgostiţii  îngemănaţi, cu chipurile străluminate, plutind învăluiţi în nimbul lor de fericire, sunt însetaţi, deopotrivă, de dorinţa de intimitate şi de năzuinţa de a-şi afişa iubirea.

Ce bine ar fi să avem înţelepciunea de a-i proteja mereu de pizma, clevetelile, vulgaritatea, agresivitatea şi intoleranţa, dar şi de sfaturile binevoitoare ale celor din jur.

Să-i ocrotim pe îndrăgostiţii din preajma noastră şi… din noi.

Ecouri

  • Rodica Eizikovits: (14-2-2011 la 15:47)

    Ce bine ca exista o zi pe an cand putem da frau liber gandurilor duioase. De altfel, de ce sa ne limitam numai la o zi pe an? Ei bine, stiu raspunsul…

  • mike: (14-2-2011 la 16:01)

    Autoarea spune cu simplitate si naturalete ceva despre adolescenta. Cu alte mijloace, Lucian Blaga a descris esenta adolescentei in versul „Intelepciunea si jocul adolescentului este iubirea”.
    Felicitari.

  • Shlomo Karpeles: (15-2-2011 la 03:07)

    primavara dupa colt



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Valsul zapezii

Cateva emotii de iarna surprinse intr-un poem.

Închide
18.119.253.93