caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Social



 

Puțină demografie. Și câți locuitori va avea România în anul 2050

de (9-1-2011)
1 ecou

Cateva prognoze de mare interes despre evolutia demografica a Romaniei si previziunea  pentru 2050. Ele sunt oferite de prof.dr. Vasile Ghetau Directorul Centrului de Cercetari Demografice a Academiei Romane (preluat dupa www.gandul.info).

1. In Romania o femeie naste in medie 1,3 copii. In Europa media este de 1,5 copii.

2. O româncă de etnie romă dă naştere, în medie, la 3 copii, în timp ce o româncă sau o conaţională de etnie maghiară au, în medie, 1,2-1,3 copii.

3. Pentru ca o populaţie să nu îmbătrânească, este nevoie ca o femeie să dea naştere, în medie, la 2,1 copii.

4. Populatia Romaniei va ajunge in 2050 la 15-16 milioane de locuitori din cauza natalitatii scazute si a emigratiei.

5. Nu există până acum niciun indiciu potrivit căruia populaţia României ar putea creşte, în viitor, prin imigratie. Imigratia este in stransa legatura cu disponibilitatea locurilor de munca.

6. In Romania natalitatea este de 10 nou nascuti la mia de locuitori si mortalitatea de 12 la mia de locuitori. In timp, natalitatea va scadea si mortalitatea va creste (7 la 14 in 2025).

7. Natalitatea pe regiuni istorice:

– Moldova-ridicata (1,6)

– Zona centru-scazuta

– Banat si judete din apropierea Bucurestiului -si mai scazuta

Aceste date statistice  ne arata, cu minimele erori,  catre ce ne indreptam. Asta daca nu se va intampla ceva deosebit in viata acestei tari.

Vom reveni. Pana atunci astept comentariile dvs.

Articolul a fost preluat cu acordul autorului de pe http://ioanavram.wordpress.com/2011/01/05/putina-demografie-si-cati-locuitori-va-avea-romania-in-anul-2050/

Ecouri

  • mariodelcarino: (17-2-2011 la 05:18)

    Draga Dle Avram, in datele pe care le dati exista o contradictie grava: se pare ca nu va este clar daca o romanca de etnie roma, este romanca!

    Daca da, atunci poate ca mai exista sperante pentru romani!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
O decizie inevitabila: Voi returna Premiul “Ion I. C. Bratianu” al PNL

Exista momente cand a nu reactiona inseamna sa te injosesti. Din ratiuni pe care le-am explicat in articolul despre “Samanismul...

Închide
3.128.79.88