caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Un potop biblic lovește nord-estul Australiei

de (4-1-2011)

Australia, cel mai uscat continent a cunoscut in ultimele zile efectele unor inundatii nemaicunoscute de cateva decenii.

Australienii sunt obisnuiti cu capriciile vremii, de la focuri devastatoare, la uscaciune, la inundatii. O imagine tipica in arta australiana e un grup de cetateni band bere pe acoperisul unui bar de tara complet inundat.

Anul acesta insa nivelul apelor a crescut mult mai mult in Queensland decat de obicei, asa ca orase intregi au trebuit a fie evacuate. Drumuri, aeroporturi si linii de tren sunt impracticabile iar apa a inceput sa care deseuri menajere si umane prin casele devastate. Mirosul e de nedescris. Exista o temere reala de epidemii. Hectare intregi sunt distruse. Culturi de pepeni, dovleci, banane, ananas, mango sunt complet compromise iar cei mai multi din producatori nu au asigurare impotriva inundatiilor.

In ciuda devastarilor, premierul Ana Bligh a profitat de vizita primului ministru, Julia Gillard la Brisbane ca sa petreaca revelionul la Sydney, zburand cu avionul guvernamental.

Locuitorii din Queensland care nu sunt impresionati de performanta ambelor femei sunt infuriati de escapada premierului.

Intre timp, apa continua sa creasca pe alocuri si noi furtuni sunt preconoizate in urmatoarele zile.

It's raining in Queensland - acrylic pe panza - 1m x 1m - Stefan Maguran

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
3.143.17.128