caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Diaspora



 

Tăiem porcul la Chicago! O știre face ocolul presei din România…

de (2-1-2011)
3 ecouri

O stire face ocolul presei din tara. Niste romani au taiat porcul de Craciun. S-a intamplat la Chicago -SUA.
Alarmati de zgomotele firesti unui astfel de ritual, dar necunoscute lor, vecinii au alarmat fortele de politie. Dupa ce trupele au luat cu “asalt” curtea imobilului unde se petrecea marele delict, romanii au fost dusi la politie,de unde au scapat usor pe motivul respectarii dreptului la libertate in privinta traditiilor.

Nu vad nimic deosebit in stire, un fapt absolut divers si mi se pare chiar idiot interesul care i se da. Chiar daca ar fi adevarata!

Asa alimentam, din ratiunea unui rating aberant, prin pierderea increderii in ce inseamna roman si Romania, enumerari si caracterizari de genul: “gluma numita Romania”, ”gloata salbatica ce nu stie decat sa fure”, ”vagauna medievala” cu care m-a procopsit recent un “comentator” de pe net!

Ca mi-a spus-o mie nu ar fi o problema, dar individul se referea la romani si Romania.

Am reactionat in acel caz cum fac si acum!

Mult zgomot pentru nimic in cazul Chicago dar si zgomotul intra la aditionale….

Articol preluat cu acordul autorului de pe http://ioanavram.wordpress.com

Ecouri

  • Anonim "mmm" care-și dă adresa fictivă de email mmm@yahoo.com: (3-1-2011 la 12:30)

    in america si canada e interzis sa tai porci, gaini, vaci si alte lighioane la tine in curte. se poate face asta doar la ferme si in alte conditii decat in romania.
    nu folosesti cutitul pentru porc… il electrocutezi sau il adormi inainte… tampenii oricum, dar asta e legea

  • Oana Labontu-Radu: (6-2-2011 la 07:03)

    Mi se pare ca nu vedem esentialul…Romanul imigrant in SUA sau orice alta tara din lume trebuie sa tina cont (si sa respecte) de mediul in care se afla, de obiceiurile si comportamentul cetatenilor respectivei tari…Asta s-ar traduce cu o adaptare la noul mediu. Desigur, nu zice nimeni ca trebuie sa uitam de traditiile romanesti dar trebuie sa ne cizelam si sa intelegem ca unele lucruri”nu se cad” pe alte meleaguri; e o chestiune care tine de a-i respecta pe ceilalti oameni din jurul nostru care nu au crescut calarind porcul proaspat sacrificat in curtea bunicii…e vorba de empatie si de a gandi inainte de a actiona!
    si se pare ca da, suntem niste barbari si in loc sa ne plangem ca ni s-a pus aceasta stampila pe frunte, ar trebui sa ne educam si sa privim o situatie din mai multe perspective nu doar prin prisma propriei persoeane/familii/grup.

  • ioan avram: (6-2-2011 la 13:33)

    Oana Labontu-Radu: sau cel putin daca o facem(apropo de porc si taiat) chinuiti de traditie, sa o facem discret.
    Fara calarirea in zori a bietului animal….



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Istoria ieri şi azi: faptele „aşa cum au fost” şi tentaţia falsului

Autorii primelor scrieri oamenilor şi faptelor din trecut şi-au legitimat consemnările prin clamarea adevărului celor consemnate, demonstrat prin invocarea unor...

Închide
3.16.66.206