caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Ziua Recunoștinței

de (21-11-2010)
1 ecou

Ne-am obisnuit sa denigram si sa lovim in continentul american ca si cum acesta ar fi starostele relelor in lume. S-a incetatenit ca in toate punctele cardinale America sa devina un tap ispasitor si un cauzator al suferintelor mondiale.

In ciuda tavalugului mediatic America de Nord primeste noi imigranti si oferta competitiei ramane deschisa. Nu doresc o explicitare-compliment la adresa unui loc in care milioane de venetici au sosit fara nicio valiza si si-au gasit un loc, ci doar uimirea:

–          De ce acestia nu s-au orientat catre Rusia ori Arabia cea plina de cai catre Alah ?

In urma cu cateva zile am intrat intr-un modest centru comercial din regiunea Washington-ului si m-am simtit coplesit de volumul amplificat  al difuzoarelor ce raspandeau o slujba religiaosa islamica. Posed indeajuns de multe cunostinte de araba  incat sa-mi dau seama de tema enuntata. Nu contest ideea democratiei americane ajunsa la ridicol si la o primejdie continua, ci situatia unui crestin (de a unui evreu nici nu mai vorbesc) aflat intr-o tara musulmana.

Cati evrei, cati crestini sunt acceptati intr-o tara islamista ?

Musulmanii ajunsi in Occident, in America de Nord au dreptul sa construiasca moschei, sa-si poarte turbanele si alte simboluri religioase in public.

Aceasta pentru ca lumea superioara a bunului simt, a respectului pentru aproapele sau a stabilit (si nu inventat), a legiferat in 1621 o zi a impacarii si a convietuirii a catorva grupuri etnice.

Nu voi enunta nicio reteta culinara.

Ma opresc doar la masa simpla a unui cartier, a intinderii americane unde este mereu un loc liber noului venit indiferent de originea sa.

I-as intreba pe cei ce se afla la aceasta masa festiva si generoasa de ce nu se ingramadesc catre meleagurile unde ziaristii sunt asasinati, femeile considerate infidele omorate cu pietre in piata publica …

Ecouri

  • Natalie Montanaro: (23-11-2010 la 04:54)

    Wow! Just like home! Happy Thanksgiving to you, Florin…when you come here to visit we’ll have another one! Great article as always.

    Natalie

  • florin predescu: (24-11-2010 la 02:47)

    Thanks a lot for your generous appreciation !
    „The Happy Thanksgiving” means more than thousands peace talks.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Intelectualii și puterea. Există societate civilă în România?

Intelectualii se impart in trei. Cei ce se dau cu puterea in speranta unei sinecuri. Cei ce critica abitir puterea...

Închide
44.200.196.114