caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Secundele mele



 

Mama mea Teodora – între vis și realitate

de (14-11-2010)
1 ecou

Asta noapte am avut un vis cu simtaminte. Se facea ca ma plimbam prin niste locuri cunoscute (in realitate nu le cunosc), cand dintr-o data, am dat cu ochii de mama, care mergea pe-o alee. Am urlat cat am putut de tare “Mama! Mama!”…….cand ea, cu greu auzindu-mi strigatele, a intors capul scrutand zarea si dintr-o data am simtit cu bucurie ca m-a vazut. Era imbracata cu o rochita alba cu floricele mici de culoare inchisa; in vis stiam foarte bine rochita aceea, in realitate nu mi-o amintesc.  Am alergat spre ea, am vrut s-o iau in brate, s-o strang la piept, sa-i spun cat de dor mi-a fost si cat de mult o iubesc, dar mama m-a impietrit cu privirea, a intins bratele spre mine si mi-a inmanat un pachet.

Am inceput sa desfac cu freamat si mare curiozitate pachetul cand, dintr-o data, am simtit o imensa durere in suflet, intelegand ca eu nu aveam puterea sa vizualizez mai mult decat ambalajul, continutul pachetului putand fi vazut doar intr-o cu totul alta dimensiune decat cele trei dimensiuni pe care noi, cei materiali, le putem vedea ori percepe. Atunci, mi-am ridicat ochii  spre mama cu intentia de a o intreba ce trebuie sa fac ca sa pot vedea ce-mi pusese ea in acel pachet, dar ea deja plecase. Am zarit-o continundu-si agale drumul pe alee, incet, incet, pana cand s-a facut un punct mic, iar intr-un final a disparut.

Simtind ca iarasi o pierdusem, am inceput sa plang cu racnete si gemete cand, dintr-o data, am deschis ochii si am simtit in jurul meu un abur placut (poate era tot in vis sau intre vis si realitate), dar am simtit cu siguranta ca era ea, mama mea, buna si iubitoare, pe care eu nu o voi mai putea vedea niciodata dar care, atunci, in acea clipa a mea de disperata durere, era acolo langa mine, straduindu-se sa ma calmeze, acoperindu-ma cu vapori calzi, linistitori si mangaitori.

Cand m-am trezit dimineata, m-am dus direct la fereastra si am ramas un timp acolo, privind la ceata deasa de afara. Fixandu-mi ochii pe aburii tacuti si reci ce se ridicau incet, incet, de pe pamant spre inaltimea cerului, cu o disperata si asemanatoare cu cea din vis durere in suflet, am incercat din rasputeri sa-mi continui visul cu ochii mari deschisi. Dar visul zburase, aburul cald plecase, ramasesera doar ceata de afara si tristetea mea. Atunci, cu ochii in lacrimi am inceput sa blestem in vant acei valatuci reci de ceata ce mi-o furasera pe mama din visul meu atat de tulburator, neinteles si neimplinit…….

Ecouri

  • Cristina Dobrin: (15-11-2010 la 01:37)

    Chiar daca sfasietor prin finalul brusc si neimplinit, visul ti-a adus-o aproape pe mama. Ai vazut-o, i-ai simtit caldura, imbratisarea plina de dragoste (aburul placut). Pachetul primit in dar, chiar daca nu i-ai putut deslusi continutul, semnifica dragostea mamei, prezenta sa protectoare in viata ta.

    Esti o fericita ca ai putut sa o visezi si sa fii chiar si numai pentru cateva minute, in preajma mamei.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Mariana Beliş „LE CHANT DES PARQUES”

Mariana Beliş „LE CHANT DES PARQUES"

Închide
54.242.75.224