caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa 

ASR Principele Radu al României va susține la Teatrul Național București conferința “Înțeleapta cârmuire”

de (12-11-2010)

Palatul Elisabeta, 12 noiembrie 2010

Secretariatul Majestatii Sale Regelui

Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai este autorizat sa transmita urmatorul comunicat:

ASR Principele Radu al Romaniei va sustine la Teatrul National Bucuresti conferinta “Inteleapta carmuire”

Duminica, 14 noiembrie, de la ora 11.00, la Sala Amfiteatru a Teatrului National Bucuresti, Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei va sustine conferinta “Inteleapta carmuire”.

Seria Conferintelor Teatrului National a fost inceputa cu multe decenii in urma de Ion Marin Sadoveanu. Spre lauda Teatrului National de astazi, traditia a fost reluata.

Despre conferina

“Ceea ce s-a intâmplat la noi in tara in ultimele sase decenii, din punct de vedere politic si chiar public, arata limpede ca oamenii puterii din România contemporana nu au inteles deplin importanta Statului ca garant, cultivator si ocrotitor al identitatii, traditiei si continuitatii natiunii.

Cert, exista o diferenta fundamentala intre felul in care s-a performat politic in anii 1948-1989 si exercitarea democratiei, dupa anul 1990. România a trecut de la dictatura comunista la o democratie ce nu a incetat sa se consolideze si a intrat cu drepturi depline in NATO si in Uniunea Europeana.

Numai ca democratia nu dureaza doar douazeci si patru de ore, si anume in ziua alegerilor. Democratia are nevoie sa fie respectata si in restul celor patru ani de mandat, zi de zi, clipa de clipa, de catre fiecare institutie publica, de catre fiecare reprezentant al ei si de fiecare dintre cetateni.

Provizoratul istoric in care ne aflam nu se poate rezolva doar prin dinamica politica, un capitol la care stam aproape prea bine. România provizorie si institutiile ei pot fi vindecate doar daca societatea româneasca se pune impreuna si face un pas generos si responsabil inainte. Asa cum a facut-o de câteva ori, stralucit, in ultimii o suta cincizeci de ani.

Pentru aceasta, legile si cadrul democratic nu sunt suficiente. Este nevoie de aportul fiecarei forte din societatea româneasca pentru a transforma in practica ceea ce afirmam demagogic in teorie. Si, mai presus de toate, avem nevoie de un Stat respectat si datator de incredere, cu institutii profesioniste, care sa lucreze complementar si etic, in armonie unele cu altele” – Principele Radu al Romaniei.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment va stam la dispozitiei.

Radu Ghina
Consilier al Casei Majestatii Sale Regelui Mihai I
Tel. 0756.08.77.01
Email: radu.ghina@palatulelisabeta.ro

EcouriDacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Cimitirul marin

Eroziunea zonei litorale de la Marea Neagra ar trebui sa fie considerata ca o urgenta nu numai in rapoarte si...

Închide
3.233.242.67