caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

Cimitirul marin

de (7-11-2010)

Titlul de mai sus apartine marelui poet francez Paul Valery unde nemurirea si efemerul se cuibaresc sub un “acoperis linistit”, acolo unde candva porumbeii Pompeiului isi plimbau umbrele fosnitoare ca niste visuri estivale.

Litoralul romanesc se afla in pericol. Zeci de centimetri se rup din zona costiera in fiecare an. In doua decenii fasia de plaja va pieri sub ape.

Cateva lucrari ingineresti ar fi trebuit demarate in 2007. Se pare ca totul se opreste in rutina transferului culpabilitatii pe trecut si pe epoca anterioara (diguri, hidrocentrala de pe Dunare etc).

Am ales nu intamplator cateva versuri ce ar putea sa ne trimita cu gandul la o imagine apocaliptica in care Riviera Mamaia va deveni un tintirim acvatic:

“Ei s-au topit într-o absenţă mată,
A supt argila ostia curată
Şi harul vieţii a trecut în flori!”

(In romaneste de Stefan Aug. Doinas)


Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Alegeri în Coasta de Fildeș – raport preliminar al trimisului Uniunii Europene

Raport preliminar al eurodeputatului Cristian Preda, trimis ca observator de către Uniunea Europeană la recentele alegeri din Coasta de Fildeș

Închide
3.143.9.115