caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Sport



 

Cristian Chivu-ultimul mohican al “Generației lui Hagi, Gică Popescu,Belodedici…..”

de (10-10-2010)

Il stiti majoritatea dintre dumneavoastra. In ultima vreme l-am vazut jucand cu o casca pe cap (urmare unui grav accident).Si asa va face pana se va lasa de fotbal.

Implineste treizeci de ani in octombrie. A jucat la mari cluburi din  strainatate. Ajax  Amsterdam,AS Roma. De cativa ani joaca la Internazionale Milano.

La ultimul meci al nationalei noastra,cel cu Franta  de la Paris,Chivu  parea din alt film.Inteligent ,muncitor, cu un simt al jocului dincolo de obisnuit,  gata de sacrificiu,gata sa se lupte cu oricine de la egal la egal, fara complexe. Un jucator  pentru care fotbalul este si joc si marketing si spectacol.Un  jucator care a castigat mult din fotbal dar care continua sa vina sa joace, sa se sacrifice sub tricoul tricolor.Putea sa renunte, putea sa stea deoparte  sa nu-si mai rupa picioarele. Prefera sa raspunda la convocari si sa joace pentru Romania. Si cum o face!

Fara el la Paris  meciul se termina  devreme si probabil am fi avut parte de o infrangere rusinoasa.

Cu el pe teren ne-am luptat de la egal la egal,cu el pe teren si ceilalti  au incercat sa intre in film.

Chivu trebuia sa faca parte din generatia lui Hagi,Gica Popescu,Belodedici. De altfel  a si avut sansa sa evolueze alaturi de ei in 2000 la un alt Campionat European. Nu avea douazeci de ani, a intrat ca titular alaturi de jucatorii  acestia extraordinari care erau la final de cariera. A jucat fara complexe parca era de a lor. In acea generatie Chivu si-ar fi gasit perfect locul. In generatia de azi par un ins ajuns de pe alta planeta.Alaturi de  jucatori fara determinare, fara talent si fara  inteligenta,agramati si stiind doar sa-si numere castigul, Chivu pare un mohican  ramas sa ne rasuceasca cutitul in rana. Pentru a ne aduce aminte de ce am fost candva in fotbal.

Cristian Chivu face figura aparte intre fotbalistii de azi. Are constiinta meseriei, stie sa vorbeasca, stie sa scrie,  este mandru de apartenenta aceasta natie.Are identitate nationala pe care si-o apara indiferent cu ce pret. Vezi scandarile rasiste  ale unor “analfabeti”, rauvoitori si dispretuitori italieni  la ultimile meciuri  Roma-Internazionale care-l faceau tigan…..

Si reactia lui Chivu.

Cristian Chivu este un banatean  exemplar.A plecat de tanar in strainatate, a rezistat  cantecelor de sirena care se aud in jurul fotbalistilor si a reusit construindu-si cariera cu multa munca. Nu a trisat fotbalul asa cum s-a intamplat cu celalat coleg  de talent si noroc,Mutu.Nu a trisat viata!

Un om care ne face sa fim mandri ca suntem romani.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Continuity and Change in Southeastern Europe

The Kokkalis Program on Southeastern and East-Central Europe, John F. Kennedy School of Government, and the Southeastern Europe Study Group,...

Închide
18.191.254.106