caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Tragediile și bucuriile lui David Cameron

de (8-9-2010)

Premierul britanic David Cameron a fost absent din parlament de la sesiunea săptămânală de interpelări, ca urmare a decesului tatălui său, aflat în sudul Franței.

Acest trist eveniment l-a obilgat pe premier să-și amâne reintrarea pe scena politică după vacanța de vară.

Ian Cameron a decedat la vârstă de 77 de ani în urma unui atac vascular cerebral, la scurt timp după sosirea la spitalul în care se afla a fiului său, într-un helicopter pus la dispoziție de președintele Franței, Nicolas Sarkozy.

Născut cu un sever handicap la picioare, care l-a împiedicat să meargă normal toată viața, tatăl actualului premier a fost potrivit fiului său întotdeauna un om al paharului pe jumătate plin, un optimist iremediabil, care l-a influențat în acest sens și pe David Cameron.

Tragedia abătută asupra asupra premierului Cameron survine la numai două săptămâni după nașterea celui de-al patrulea copil al său, o fetiță pe nume Florence.

În mai puțin de 18 luni, în viața lui David Cameron, acum în vârstă de 44 de ani, s-au petrecut patru evenimente extraordinare: în februarie 2009 i-a murit fiul cel mai mare, Ivan, în vârstă de șase ani, ca urmare a unor disabilități grave, printre care epilepsie.

În mai anul acesta, el a readus la guvernare Partidul Conservator după 13 ani în opoziție, în fruntea primului guvern de coaliție din Marea Britanie din ultimii 70 de ani, pentru ca la sfârșitul verii să devină tată pentru a patra oară, iar apoi să-și piardă tatăl.

Miercuri, la ședința săptămânală de interpelări în parlament a prim-ministrului, locul lui David Cameron a fost ținut de vice-premierul și liderul Partidului Liberal-Democrat, Nick Clegg.

În semn de respect, lidera interimară a Partidului Laburist din opoziție, Harriet Harman, a lipsit, locul ei fiind ținut de fostul ministru al justiției, Jack Straw.

Toate aceste evenimente de familie sunt extrem de importante pentru premierul Cameron, pentru care familia a fost întodeauna principalul punct de sprijin în viață. Doar cinicii ar putea afirma că David Cameron nu a fost un fiu model și nu este un soț și un tată model.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
„Ce-ţi sugerează un ţigan cu mâinile retezate ?”

"Ce-ţi sugerează un tigan cu mâinile retezate ?" - aşa începe un banc în vogă, pe care l-am auzit de...

Închide
3.138.204.208