caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Divertisment



 

Sting – artistul cameleon

de (8-8-2010)

Sting și Orchestra Filarmonicii Regale din Anglia

Sting ne surprinde în mod plăcut în această vară, cu proiectul său “Symphonicities”: un nou album și un turneu de concerte susținute în America de Nord, aducând pe scenă aranjamente în stil clasic ale hit-urilor din zilele sale ca lider vocal al trupei rock “The Police”, precum și din cariera sa ulterioară de muzician solo. Piesele interpretate sunt binecunoscute audienței, care, la scurt timp după primele acorduri instrumentale, se surprinde cântând la unison cu artiștii.

La cei 58 de ani, Gordon Matthew Thomas Sumner, cunoscut sub numele de scenă Sting, deține o carieră muzicală remarcabilă, de peste 40 de ani. Ca muzician solo și membru al trupei “The Police”, Sting a vândut peste 105 milioane de înregistrări și a fost distins cu șaisprezece premii Grammy.

Este un artist condus de curiozitate și dorința permanentă de a învăța ceva nou. Piesele incluse în acest proiect, deși au fost compuse în urmă cu 30, 35 de ani, sunt interpretate de Sting cu atâta energie și căldură, încât publicul rezonează la autenticitatea lor, cântă și dansează, contururile scenei se dizolvă, cuprinzând o mare de oameni, contopiți în sunetele orchestrei și ritmurile îmbietoare. Toți devin unul și unul toți…

În Toronto, concertul Symphonicity a avut loc pe malul lacului Ontario, în Amfiteatrul Molson, în prezența a peste 7000 de spectatori. Sting a cântat împreună cu grupul său și cu cei 45 de membri ai Orchestrei Filarmonice Regale din Anglia, dirijată de Steven Mercurio.

Ca un adevărat cameleon, artistul, care a colaborat de-a lungul anilor în nenumarate gene muzicale, si-a îndreptat recent interesul spre lumea muzicii clasice. Sursa de inspirație pentru Symphonicities a constituit-o invitația primita în urmă cu doi ani din partea Orchestrei Simfonice din Chicago, de a organiza o seară de muzică, interpretând piesele sale, în cadrul unui concert de binefacere privat. Munca depusă în pregătirea acelui concert s-a transformat într-un act de iubire,de apropiere și ințelegere a muzicii clasice. Concertul a fost un mare succes. Atât orchestra cât şi publicul s-au bucurat de o noua experiență.

De la acel concert și până la Symphonicities a fost doar un pas….

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Teoria neofascistă a „poporului ales” la români și maghiari

Am avut „plăcerea” zilele astea să mi se arate două clipuri ale unor emisiuni de televiziune din Ungaria și România...

Închide
44.204.204.14