caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Asasinat mafiot la Atena ?

de (20-7-2010)

Raspunsul il vom afla abia dupa finalizarea anchetei deschisa pentru a se constata cauzele, contextul si faptasii asasinatului unui ziarist combativ in virsta de 37 de ani, a carui activitate era caracterizata prin abordarea frontala, fara compromis, a afacerilor de coruptie. Publicul astepta publicarea in blocul sau si difuzarea prin postul de radio pe care il conducea, a rezultatelor unei anchete despre coruptie.

Soarta a vrut ca in dimineata zilei de 19 iulie, inainte de ora 5, ucigasii sa sune la intrarea blocului si sa-l cheme jos sub pretextul ca cineva ii fura autoturismul. Se presupune ca trei faptasi erau postati pe strada, doi dintre ei au deschis focul, curmandu-i viata cu rafale, in final cu patru impuscaturi foc cu foc, asupra corpului cazut la usa de intrare, pe care o bloca. Ucigasii au vrut sa fie siguri ca i-au luat viata.

Focurile de arma au produs dovada, prin imprastierea unor cartuse, care impreuna cu gloantele au fost supuse unei expertize balistice care a demonstrat ca armele utilizate in asasinat au mai fost folosite inclusiv de o grupare obscura numita Secta Revolutionarilor. Un manifest inscris pe cd impreuna cu un cartus tras din aceeasi arma, a fost gasit pe mormintul unui tinar ucis cu mai mult timp in urma, din greseala, de ricoseul unor gloante trase de politisti intr-o situatie speciala in Exarhia.

La prima vedere, este un asasinat efectuat de mafioti care au executat o comanda. Coincidenta armelor care au mai fost folosite in actiuni teroriste ar putea sa indice o circulatie a armamentului intre cele doua parti, sau poate numai recuperarea armelor de catre criminalii de drept comun.

Problema este foarte complexa si nu trebuie sa ne lasam indusi in eroare de aparente si indicii poate intentionat generate pentru a distrage de la partea esentiala. Ziaristul asasinat, colabora cu un alt ziarist important si intransigent care, printr-un canal tv au produs anchete care au dezvaluit fapte reprobabile. Postul de televiziune a fost anterior supus la un atac terorist cu amenintarea ca va urma o razbunare la domiciliul ziaristilor.

Frecventa violentei si a asasinatului, inclusiv politic, care din cind in cind este o practica uzuala in Grecia, ii da un record unic prin proliferarea organizatiilor teroriste si interconectarea cu cele criminale. Specialistii au identificat aproape 3700 de factori care favorizareaza aparitia, continuitatea si proliferarea activitatii teroriste. Dintre acestia, 10 factori sunt cotati cu o influenta majora si masurile care trebuiesc intreprinse pentru a asana viata de organizatiile teroriste sunt simple, avind o natura generala.

Astfel, actiunea preventiva este foarte importanta, masuri care sa protejeze activitatea unei companii mici sau mijlocii prin cheltuieli minime pot sa aduca un beneficiu,avind un impact pozitiv in societate. Este clar ca ne aflam in fata uni atac la adresa libertatii presei in Grecia. Pina acum, atacurile erau indreptate importiva oamenilor de afaceri, a
politistilor si politicienilor. Ultimul atac a fost la adresa ministrului de resort pentru protejarea cetateanului si acum s-a ajuns sa se execute ziarist.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Întâlnirea Ambasadorului României cu un grup de ciclişti englezi care vor pedala până în România în scop caritabil

Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Dr. Ion Jinga, a avut o întâlnire...

Închide
3.236.139.73