caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Prima femeie prim ministru în Australia

de (27-6-2010)

Intr-o miscare de culise care a suprins pe multi, Australia are, incepand cu 24 iunie 2010 un nou prim ministru. O femeie. Julia Gillard. Nascuta in 1961 si emigrata in Adelaide la patru ani, Julia Gillard este o femeie inteligenta, articulata si dedicata complet carierei politice.

Miscarea a surprins pe multi, dar nu a fost neasteptata. Julia Gillard inlocuieste pe Kevin Rudd care in 2007 a obtinut o victorie rasunatoare asupra lui John Howard. Julia Gillard a fost, pana ieri, mana dreapta a lui Rudd.

Soarta lui Kevin Rudd a fost pecetluita in momentul in care, cu doar cateva saptamani in urma, a anuntat ca va impune companiilor miniere din Australia o taxa care sa reflecte uriasele profituri generate de aceste companii, taxa care sa ajute la echilibrarea deficitului financiar al Australiei. Australia, sub guvernul Rudd, nu a simtit efectele crizei mondiale din ultimul an, datorita stimulentelor economice care au adus bugetul dintr-o pozitie confortabila, in deficit.

Puterea companiilor miniere s-a simtit convingator ieri, cand Kevin Rudd a trebuit sa demisioneze inainte de a supune la vot in cadrul partidului laburist candidatura sa la conducere. Kevin Rudd a parasit postul de prim ministru printr-un discurs in care, printre lacrimi retinute, a enumerat realizarile guvernului sau.
Julia Gillard devine astfel prima femeie prim ministru in Australia.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Să nu ne îmbătăm cu apă rece

Lipsa adecvată de reacţie a ambasadei şi a celor plătiţi să monitorizeze situaţia din Italia e un fapt pe cât...

Închide
18.221.197.132