caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TELEGRAMA



 

Zilele Culturii Iudaice la Sighetu – Marmaţiei

de (21-6-2010)

Pentru istoria comunităţii evreieşti din Sighetu-Marmaţiei, anul 2010 marchează două evenimente importante: împlinirea a 270 de ani de la prima atestare documentară a unei comunităţi închegate (1740) şi 220 ani de la construirea  Sinagogii Mari (1790). Pentru a marca aceste evenimente importante atât pentru comunitatea evreiască cât şi pentru istoria oraşului, Asociaţia „Nordica” organizează un festival, în speranţa  de a-l înscrie în calendarul evenimentelor culturale anuale ale municipiului Sighetu-Marmaţiei.

Sinagoga din Sighetul Marmatiei

Proiectul pilot „Zilele Culturii Iudaice”, ce se desfăşoară în perioada  27-30 iunie 2010, cuprinde concerte de muzică „klezmer”, lansarea volumului ilustrat „Evrei de seamă născuţi la Sighet” de Ioan J. Popescu, o sesiune de comunicări, expoziţii documentare şi de artă fotografică precum şi un atelier de creaţie cu participarea unor muzicieni evrei şi instrumentişti maramureşeni de muzică populară din ţară şi străinătate. Vor evolua: Bob Cohen şi formaţia „Di Naye Kapelye” (Ungaria), taraful „Manyo” din Teceu, (Ucraina), Jake Shulman-Ment (SUA)

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Rulada din carne tocata

Ingrediente: 500 gr carne tocata de vita 125 gr fulgi de ovaz (sau pesmet) 50 gr ceapa tocata f marunt...

Închide
3.143.9.115