caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

Am întâlnit pensionari fericiți

de (20-6-2010)

America isi celebreaza tatii in cea de a treia duminica din iunie a fiecarui an.

Contrar imaginii batranilor insingurati, impovarati de griji, respinsi de societate marea majoritate a pensionarilor, pentru nu intra in decriptivism sec va prezint cateva persoane intalnite de alungul zilelor mele de lucru:

Eddie, fost politist, veteran al razboiului din Coreea isi petrece vara in New York, iar iarna in Florida. Din pensie, din banii agonisiti se bucura de viata, ignora varsta care, pentru el, e doar un numar. Isi permite luxul calatoriei intr-o rulota-apartament,

din NY in Florida, in restul Americii.

Tony, italo-american, pasionat al jocurilor de noroc isi petrece cate o zi pe saptamana pe un vas cazinou.

Allan, vaduv de cativa ani se implica in tot felul de actiuni comunitare din cartier, face parte din consiliul de administratie(voluntar). Si-a cumparat un automobil nou tip sport.

James, fost cadru didactic are doua joburi si refuza inactivitatea. Isi planifica doua calatorii anul acesta: o croaziera pe Mediterana si Craciunul in Hawai.

Norman lucreaza de decenii ca ospatar. Nu renunta la bere, la partidele de pescuit si nici la spectacolul curselor de cai.

Dave a lucrat in mass-media, profesia sa de baza fiind actoria. In prezent functioneaza ca reprezentant marketing intr-un supermarket. Pe langa talentul sau de animator, se dovedeste a fi un bun negustor.

Sunt doar cateva persoane din miile de cetateni din SUA, trecuti de saptezeci de ani. Au muncit o viata intreaga, au contribuit la plata taxelor, au crescut copii.

Nu se tem ca nu au ce manca maine, ca nu isi vor putea plati insulina sau alte medicamente. Nu sunt milionari, nici privilegiatii magnati (gen Trump, Gates).

Ma urmareste regretul de a nu-mi fi adus parintii in alaturi de mine. Sunt convins ca tatal meu ar fi gasit vreun lemn in care sa bocaneasca, iar mama sa trebaluiasca in gradina.

Astazi de ziua tatilor as fi iesit la ocean, am fi cutreierat drumul dintre fermele din Virginia.

Am fi sarbatorit bucuria de a fi impreuna, tata si fiu.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Femeile vor fi motorul cel mai puternic în reluarea creşterii economice mondiale. Propuneri de politici publice în România

Pe data de 17 iunie 2010, la evenimentul organizat de catre Institutul de Studii Populare, PDL si Konrad Adenauer Stiftung,...

Închide
44.212.50.220