caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Relativităţi Culturale



 

Lansare de carte la Washington

de (2-5-2010)

La data de 13 Mai, va avea loc la Ambasada Romaniei din Washington lansarea celor mai recente carti ale autorului Petre Popescu: “Supleantul” si “Girl Mary”.

Scriitorul a debutat cu o colectie de poezii „Zeu printre blocuri”, iar in 1969 se remarca prin romanul “Prins”, un succes care-l lanseaza ca si unul dintre cei mai buni autori tineri la acel moment.

Pleaca la Viena cu o bursa in anii 1971-1972 si in 1974 emigreaza in SUA, unde reuseste sa-si impuna stilul cu romane ca “Amazon Beaming” si “Almost Adam”, cu care cistiga premiul New York Times pentru cele mai bine vindute romane.

Din anul 1978 locuieste in Beverly Hills cu sotia si doi copii. Din 1992 incepe sa calatoareasca in Romania, unde pina in prezent, majoritatea romanelor sale au fost traduse din engleza in romana si publicate.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Autorul lunii mai 2010 – Adrian Grauenfels

Yigru Zeltil sau farmecul insuportabil al avangardei. Un (pseudo)interviu. ..şi v-am acoperit cu pătura de cal şi-am plâns de mila...

Închide
18.221.187.121