caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Grecia feudală și păcatele Europei

de (18-4-2010)

Am impresia ca retraiesc evenimente din Romania dinainte de 1989 si asa pot sa reflectez si la autenticitatea evenimentelor de care imi amintesc.

Situatia actuala din Grecia poate fi denumita ca haos, sau ca dezorganizare foarte bine organizata.

Acestea imi aduc aminte de Congres sau de Plenara PCR in care se anuntau triumfator victorii salvatoare de la criza in curs.

Asa si in Grecia actuala; urmarim emisiuni in care redactorii citesc raporte despre ultimul eveniment de pe piata financiara sau o intilnire cu un ofiter al finantelor europene, evenimente pe care le catalogheaza ca victorii de rasunet, cresterea neincetata a prestigiului tarii.

Alte emisiuni declara existenta unor rezerve de marimi mitologice cu petrol, gaze, metale, diamante si lista ar putea continua.

In realitate oamenii sunt incremeniti si pe fata lor nu se traseaza nici o expresie.

Ei nu mai stiu ce sa creada si nici cum
sa reactioneze.

Numai in dimineata zilei de vineri un
prezentator a transmis un mesaj de furie al unui telespectator care sugera transformarea titlului postului tv in cel al partidului pe care il slujeste iar prezentatorii si comentatorii erau catalogati drept „ciini partinici” carora le transmite un scuipat in fata prin traditionalul „ptu” pe care destinatarii le-au repetat la adresa lor si apoi si l-au insusit.

Adevarul este ca televiziunea elena a fost si este la nivel de impartialitate comparabil sau chiar inferior televiziunii romane dinainte si dupa 21 decembrie 1989.

De sapte luni si ceva de cind a preluat puterea partidul PASOK si guvernul presdintelui George Papandreu nu a facut decit sa intretina haosul si incertitudinea prin deschiderea mai multor probleme imposibil de rezolvat simultan si incercarea de a schimba totul peste noapte.

Biserica va plati impozit 20% pe cifra de afaceri sau venit, dupa caz.

Cutia milei din fiecare biserica este impozitata si odata cu ea si partea saracilor.

Centrul acestui progam pare sa fie triunghiul, sistemul fiscal, relatiile de munca si sistemul de asigurari sociale si medicale. La acestea se adauga toate problemele nerezolvate de pina acum.

O puzderie de proiecte se anunta spre a fi modificate si tot nu se adopta inca.

Demnitari de rang inalt ai statului, multi din guvern ies la tv sau dau declaratii anonime unor corespondeti iar rezultatul lor este totdeauna defavorabil si chiar catastrofal pentru tara si finantele ei.

In aceste conditii, omul de pe strada spune, mai bine sa se termine toate acestea, Europa si FMI sa puna putina ordine in tara, ca asa ne distrugem total.

Problema Greciei nu este democratia ci lipsa ei si mai ales faptul ca nu a fost practicata ci numai declarata.

In realitate doua partide s-au constituit ca uniuni de gasti cu structura feudala, un fel de mafii legalizate care au actionat dupa interesul lor si au distrus tara.
Pina acum nimeni nu s-a implicat si nici nu s-a interesat de situatia din Grecia.

Toti si-au vazut gradinaritul propriu si au declarat ca nu exporta democratie.

Acum insa, feudalismul grec tinde sa puna in pericol o imtrega Europa pe care este gata sa o scufunde cu ancora – moneda euro si datoria externa.

Cum pagubasul are o mie de pacate,
trebuie sa recunostem adevarul si pacatele Europei.

Urmarea pe ecranele televizoarelor si mai ales pe pielea oamenilor.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
ȘAPTE CĂRȚI POȘTALE PENTRU ȘAPTE ZILE

Carte poștală din Belek Bărbatul ," balaur"..scuipând foc şi aprinzând rugul...Este debutul unui spectacol de neuitat oferit pe plaja din...

Închide
3.238.82.77