caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

De la gastronomie la promoții publicitare (I)

de (11-4-2010)

Marketingul american nu se reduce numai la perseverenta, agresivitate pe piata consumatorilor, ci si la investitii uriase, la actiuni de ajutoare umanitare-contributii in combaterea cancerului etc.

Promotiile in productiile alimentare nu se mai reduc la publicitatea din mass-media si au trecut la campanii directe, de contact cu consumatorii.

Psihologia consumatorului a evoluat intru suspiciune in cazul reclamelor. Producatorii si agentiile de marketing au creat strategii noi.

Simplificand as enumera o schema compusa din cateva elemente – teatru de prezentare de cand lumea: produsul, locul distributiei si impactul asupra clientului incluzand acceptul ori refuzul, si in final pretul ca factor decisiv.

Comercializarea, punerea pe piata nu e totuna cu vanzarea ; dai marfa, iei banul.

Ignorarea pietei si a studiului de piata constituie colapsul tarilor de tip balcanic si ex-comunist. Acceptarea produselor dinafara tarii si promovarea acestor se efectueaza pe alte principii decat cele de documentare realista cazuistica. De aici apar anomalii de piata si de preturi, precum pasta de tomate si faina de pe alte meleaguri prezente pe piata romaneasca sa. Unii ar intepreta emotional aspectul exemplificat numindu-l nepatriotic.

In esenta intalnim imposibilitatea locala de a produce faina competitiva (calitate, pret) si arieraj al prospectiunii de piata.

Lucrez cu cel putin 30 produse alimentare noi. Mi se ofera posibilitatea sa distribui mostre, sa prezint, sa inventariez si sa redactez rapoarte in urma contactului meu cu clientii in supermarketuri ori in restaurante si realizez seriozitatea acordata marketing-ului de catre fabricanti.

Unul dintre evenimentele organizate de catre cateva corporatii alimentare americane s-a derulat la sfarsitul lunii martie si are ca drept scop consacrarea de retete proprii ce folosesc in retetarul acesteia noi ingrediente puse pe piata de catre cateva firme alimentare.

Ca intr-un fel concurs al poeziilor sau al melodiilor
vorbim despre o competitie de creatii culinare.

Premiantul va fi castigatorul sumei de un million de dolari.
Adrienne Davis se numara printre finalistii competitiei, nu este de profesie bucatar si nici angajatul vreunui restaurant, ci cadru didactic in cadrul unei librarii centrale din Howard County, Maryland avand ca pasiune gastronomia italo- americana, predarea limbii engleze noilor grupurilor de imigranti sositi in Maryland.

Reteta ei a fost propusa unei jurizari si unei testari intr-unul dintre supermarketurile firmei Giant Food. Agentia mea angajatoare m-a numit sa pregatesc si sa dirijez intreaga difuzare a noului item creat de catre Adrienne.

Este vorba despre un gen de pizza toscana specifica micului dejun.

Conditia elaborarii retetei consta in folosirea ingredientelor puse in vanzare in supermarket ceea ce are ca impact comercializarea acestora (aluat refrigerat, sos Pesto, cascaval Provolone, rosii, oua, bacon etc) care sunt si sponzorii principali.

Mi s-a pus la dispozitie bucataria, ingredientele necesare si sub supravegherea autoarei retetei am purces la treaba. Timp de cateva ore am pregatit peste 150 portii ce au fost oferite gratuit cumparatorilor din supermarket, aceasta constituind un schimb de impresii legate de noua pizza.

Cat priveste reusita actiunii va voi detaila intr-un articol viitor (Cenaclu culinar) cateva momente pre-existente ce au asigurat succesul evenimentului si calificarea pentru o viitoare competitie nationala, precum si publicarea retetei in revista noastra.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
PRIMĂVARA – RENAȘTEREA NATURII ȘI A SPIRITULUI

Dor de Primavară Camelia Lică Primavara, prefă-mă în fluture, să zbor Cu vântul prin cireşii-n floare, Să lunec pe al...

Închide
3.137.161.222