caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Album



 

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT

de (21-4-2010)

Copiii – viitorul Planetei Pământ.
Pentru ei trebuie să păstrăm pământul, aerul, apele – curate.
Și să-i învățăm să facă și ei la fel
pentru generațiile următoare.

NATALIE SCHOR

În fiecare an, în ziua de 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

Această mişcare a apărut în SUA într-o perioadă cînd au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbuşirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariţia fibrelor optice, succesul melodiei “Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formaţiei Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea oraşului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze şi fum, considerată ”semn al prosperităţii”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arata faţă de mediu.

Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. (sursa: Wikipedia)

Cum sărbătorim NOI Planeta Albastră?
Am putea ca, măcar pe 22 aprilie, să alegem bicicleta în locul maşinii sau chiar o plimbare spre şcoală sau locul de muncă.
Ar putea fi ziua în care începem să selectăm deşeurile casnice, astfel încât data viitoare când ducem gunoiul să punem hârtia, plasticul şi sticla în containerele special amenajate.

Ecouri

  • Paula Duta: (21-4-2010 la 00:00)

    Frumoasa fotografie !
    Zambetul copiilor nu necesita dictionare lingvisticice…Este pretutindeni la fel, plin de speranta si incredere in noi, in limpezimea orizontulului lor pe Planeta Mama a tuturor.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
VIAȚĂ PENTRU TERRA

Pădurea naivă Pădurea e surdă. Murmură ea, vorbeşte, e drept, Dar nu aude. La picioarele ei iarba păleşte de umbre....

Închide
3.133.147.252