caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Mr. Hyde Park FORUM



 

Pană de curent în Constanța anului 2010

de (14-2-2010)

Vineri, 12-02-2010, la orele 20:34 a fost o pană de curent de proporţii destul de mari în Constanţa (după Enel, pe jumătate de oraş). În jurul 23:17 a revenit curentul în zonă: iluminatul stradal şi blocurile din jur, dar la o distanţă ceva mai mare (abia distingeam luminile la unele blocuri, din cauza unei ceţe detul de dense). Doar la câteva blocuri (C1, C3, C3, D2, V1, V2, blocurile nou construite şi blocurile cu 4 etaje vis-a-vis de acestea), adică exact blocurile arondate la punctul nostru de transformare (PT250) nu au avut curent decât pe la ora 02:00 (sâmbătă, 13-12-2010).

Care este explicaţia: punctul nostru de transformare (PT250), în asemenea situaţii, nu se anclaşează singur, ci trebuie să vină cineva să o facă (manevra, surprinsă cu ochii de nespecialist ai mamei mele, arăta cam aşa: intrat în clădire, învârtit energic de o manivelă, apoi o manevră cam ca o lovitură de ciocan, judecând după zgomot şi rezolvat totul în mai puţin de 2 minute).

De ce nu am avut curent de la ora 23:17 şi până la ora 02:00 ? Pentru că ˝modernul˝ punct de transformare PT250 nu porneşte singur, ci trebuie pornit, iar la ora 23:17 când a reveni curentul, echipele Enel încă au mai avut de lucrat ca să ˝stabilizeze˝ situaţia şi să nu recidiveze avaria. Ori din acest motiv nu au putut trimite echipa de intervenţii şi la nişte amărâţi ca noi.

Problema pe care o ridic eu nu este însă aceasta, ci următoarea: până acum ceva vreme (aş îndrăzni chiar să speculez că până la racordarea blocurilor nou construite la punctul de transformare PT250), nu existau asemenea probleme. Când se rezolva avaria survenită, revenea curentul la toţi, fără nicio discriminare. Acum însă, în urma unei pene de curent (eveniment neprevăzut) trebuie ca să aşteptăm destul timp (rândul trecut vreo 40 minute şi acum aproape 3 ore), deoarece punctul de transformare PT250 nu ˝porneşte˝ singur, ci trebuie să vină echipa de intervenţii şi să ˝dea la manivelă˝.

ESTE FIRESC AŞA CEVA ???

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Proiectul noii legi a pensiilor a fost trimis în Parlament

La şedinţa din 10 februarie, executivul a aprobat proiectul Legii pensiilor şi l-a trimis în Parlament, pentru dezbaterea în regim...

Închide
44.197.108.187